Hot Sauce Jazz Sessions

Ben van Gelder & Xavi Torres

Hou je van jazz? Kom dan zeker naar ons nieuwe zondagmiddagprogramma. Nationaal en internationaal bekende jazzmusici geven je zondag een pittig sausje. Zo vult de Groningse altsaxofonist Ben van Gelder een sessie met zijn warme geluid en eigenwijze muziekvisie, die hij grotendeels opdeed in New York. Hij werkte met de groten der aarde samen en maakte drie albums, waaronder Among Verticals, dat De Volkskrant bestempelde als “mooiste jazzplaat van 2016”.
 
Over Ben van Gelder:
Op meerdere vlakken weet Van Gelder zich als muzikant te onderscheiden. Het vaakst wordt hij gelauwerd om zijn klankkleur: warm, doordringend en beheerst zijn regelmatig terugkerende karakterschetsen. De Volkskrant schreef in 2013 over de geluiden van Van Gelder 'vloeiend, helder en gecontroleerd en (…) in detail doorspekt van schone nuances met een enorme persoonlijkheid'. Ook zijn compositorisch vermogen is indrukwekkend; zeker de laatste jaren heeft Van Gelder veel aandacht besteed aan het schrijven van muziek. De Jazz Gallery, een van de belangrijkste podia van New York voor eigentijdse muziek, gaf hem in 2014 de compositieopdracht wat leidde tot Among Verticals (2016).

Van Gelder kreeg les van Lee Konitz en Jason Moran, werkte in zijn bands samen met Ambrose Akinmusire, Ben Street, Mark Turner, Joe Sanders en vele anderen. De laatste jaren is hij onder meer actief in The More Socially Relevant Jazz Music van gitarist Reinier Baas. Ook speelde hij op regelmatige basis met drumlegende Han Bennink die hij als grote invloed beschouwd. Niet alleen speelt hij zijn composities graag met anderen, zijn stukken worden ook gespeeld. In het verleden zijn composities van Ben van Gelder uitgevoerd en gearrangeerd door het Metropole Orkest, het Concertgebouw Orkest en het Zwitsers Jazz Orkest.
 
Over Xavi Torres
De in Amsterdam woonachtige Catalaanse pianist Xavi Torres beheerst zowel jazz als klassiek en flamenco. Met zijn trio won hij de Dutch Jazz Competition en meerdere Keep An Eye Awards. Ook speelde de groep op het North Sea Jazz Festival. Torres debuteerde in 2015 met het album Skyline, vol opwindende muziek met een eigen verhaal, waarbij avontuur, spelplezier en toewijding op hoog niveau doorklinken.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
zo 24 maart 2024
zo 24 maart 2024
15:00 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal

Tickets

zo 24 maart 2024 zo 24 mrt 15:00 uur
Standaard € 20,00
15:00 uur Standaard € 20,00
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken