Jazz

ICP Orchestra

Hothouse Redbad Jazz

Kleine zaal

Prijs € 23,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 23,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Het ICP Orchestra is een wereldwijd toonaangevende kruising tussen een bigband en een kamerorkest, aangejaagd door de avontuurlijkste drummer van Nederland: Han Bennink. Samen met pianist/componist Misha Mengelberg stond hij in 1967 aan de wieg van dit veelzijdige orkest. Het ICP Orchestra koppelt op een unieke wijze Amerikaanse swing aan Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.

Unieke, wereldwijd toonaangevende kruising tussen bigband en kamerorkest, aangejaagd door Nederlands avontuurlijkste drummer Han Bennink.
Het ICP Orchestra (Instant Composers Pool) werd in 1967 opgericht door Han Bennink en Misha Mengelberg en ontwikkelde zich tot een veelzijdig orkest, dat Amerikaanse swing koppelt aan Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.
Het orkest is niet alleen in Nederland legendarisch, zo blijkt uit recensies uit de internationale media. ‘This is fabulous music’, juichte London Jazz News na een recent optreden, en The Guardian sprak van ‘a miniature lesson on the evolution of European jazz-influenced improvisation. ’ New York Times: ‘They are brilliant soloists, scholars and physical comedians, critics and joy-spreaders.’
Het repertoire van het orkest bestaat voor een belangrijk deel uit composities van pianist Misha Mengelberg. Geïnspireerd door Duke Ellington koos hij voor musici met heel verschillende achtergronden, ieder met een geheel eigen stijl. De huidige pianist is Guus Janssen, die ook als organist en componist te horen is op het recente ICP-album ‘East of the Sun’. Aanjager van het stel is drummer Han Bennink, bekend om zijn extraverte manier van spelen.


Michael Moore, Ab Baars, Tobias Delius – rieten Thomas Heberer – trompet Wolter Wierbos – trombone Mary Oliver – (alt)viool Tristan Honsinger – cello Ernst Glerum – bas Han Bennink – drums Guus Janssen - piano

Website: www.icporchestra.com