Jeugd & Familie

IK... eh ik

Festival Het Avontuur | Het Houten Huis

zondag

29 oktober   2023

  12:00 - 13:00 uur
Geen pauze
zondag

29 oktober   2023

  15:00 - 16:00 uur
Geen pauze
Middenzaal

Prijs € 5,-

VANAF 6 JAAR

zondag

29 oktober   2023

  12:00 - 13:00 uur
Geen pauze
zondag

29 oktober   2023

  15:00 - 16:00 uur
Geen pauze
Middenzaal

Prijs € 5,-

VANAF 6 JAAR

Doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt. Deze coproductie van Het Houten Huis en Nordland Visual Theater won een Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie én Podiumprestatie voor het ronddraaiende decor. De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐⭐ was ook lovend: “Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden – ook al staat er 6+ achter de titel.”

Deze voorstelling is onderdeel van het jeugdtheaterfestival Het Avontuur 

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan.
Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij.
Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

Zilveren Krekel:
IK… eh ik winnaar twee Zilveren Krekels! Het Houten Huis en Nordland Visual Theater ontvingen de prijs voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’. Ook decorontwerper en -bouwer Douwe Hibma viel in de prijzen. Hij kreeg een Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ voor het decorontwerp van IK… eh ik en zijn bijdrage aan het decorontwerp van Ruimtevlucht.

De VSCD-jury over IK… eh ik:
“Het lijkt wel een schilderij. De twee fantastische acteurs Martin Franke (die ook voor de dromerige muziek tekent) en zijn alter ego Daan Hamel zijn als een vis in het water en slagen er door hun technisch vakmanschap in om voor onze ogen samen te vloeien tot één personage. IK… eh ik is een uitgekiende uitwerking van een op het eerste gezicht best ingewikkeld thema voor 6+. Speels en fantasievol tot een surrealistisch geheel gebracht in een perfecte, bijna woordeloze voorstelling.”

 


Credits:
Regie & script: Elien van den Hoek 
Muzikale compositie & spel: Martin Franke
Decorontwerp & -bouw: Douwe Hibma 
Rekwisieten & decorafwerking: Marlies Schot
Kostuums, vissen & hoofd: Freja Roelofs i.s.m. André Kok 
Lichtontwerp: Desirée van Gelderen 
Regie assistent: Zoscha van Erkel 
Dramaturgie: Preben Faye-Schøll, Loes van der Pligt, David van Griethuysen & Maarten Smit
Techniek: Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Tomas van Schelven & Roy Vermeer 
Backstage & spel: Daan Hamel 
Technisch advies muziek: Frank Wienk 
Magisch advies: Woedy Woet 
Advies: Het Houten Huis team 
Producenten: Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre i.s.m. Tryater

Website: hethoutenhuis.org/voorstellingen/ik-eh-ik/

“Ook deze fantasierijke regie van Elien van der Hoek levert weer een juweel van een voorstelling op die voor zesplussers is gemaakt, maar iedereen kan boeien.” ⭐⭐⭐⭐ Scenes

"De ongebreidelde fantasie waarmee de makers al dit soort levenspijn voor jong en oud voel- en behapbaar maken, zorgen voor een wonderbaarlijk knap evenwicht." Theaterkrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail