imPerfect Dancers Company

Middenzaal

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

LNP

Empty Floor is gegroeid uit het verlangen om de verborgen belevingswereld te verkennen van al wie dagelijks geconfronteerd wordt met de ziekte van Alzheimer. Het stuk wil het taboe doorbreken en het publiek bewust maken van de verschillende aspecten van de ziekte. De dansers delen het podium met senioren-vrijwilligers die personen met alzheimer een gezicht geven door voor één avond hun gevoelens, angsten en vreugden te vertolken.

Door zowel de pijnlijkste als de grappigste te belichten toont Empty Floor de kracht en de vreugde van het leven dat schuilgaat achter de onbehaaglijke schaamte van patiënten en hun naasten. Bij deze productie worden steeds lokale seniorenverenigingen betrokken. De voorstelling wordt gedanst door imPerfect Dancers Company, onder de artistieke leiding van Walter Matteini en Ina Broeckx.

Het artistiek duo Walter Matteini en Ina Broeckx heeft al vele lovende kritieken en prestigieuze prijzen mogen ontvangen en hebben samen met imPerfect Dancers Company de hedendaagse dans scene compleet veroverd. Energiek, emotioneel, ontvankelijk en gemotiveerd zijn kenmerkende woorden voor deze groep. Hun choreografische taal is intens fysiek en atletisch en hangt af van hun zoektocht om de menselijke ziel in al zijn verschillende facetten te verkennen en te begrijpen. Een inspirerende en unieke dansvoorstelling voor iedereen die geraakt wil worden.

Concept & choreografie: Walter Matteini & Ina Broeckx
Kostuums: Ina Broeckx
Toneelontwerp: Ina Broeckx
Lichtontwerp: Walter Matteini