Fries

Inez Timmer

Baas Giele Taksy (première)

vrijdag

7

oktober
2022

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

première

vrijdag

7

oktober
2022

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

première

Inez Timmer, bekend van The Voice Senior, begon haar carrière als folkzangeres en betrad vele muzikale en theatrale paden. In het theaterconcert Baas Giele Taksy combineert ze haar folkroots met de veelzijdigheid van Joni Mitchell’s werk. In 2021 won Inez zowel de publieksprijs als ook de vakjury-prijs bij het Ouderensongfestival in het DeLaMartheater in Amsterdam.

Inez Timmer zingt de muziek van Joni Mitchell in de prachtige Friese vertalingen van Eppie Dam. En met succes. In de voorstelling worden de Nederlandse en Friese taal afgewisseld.

Joni Mitchells unieke stijl en haar niets ontziende eerlijkheid geven je het gevoel dat ze in jouw dagboek heeft zitten lezen. Alles is zo herkenbaar, maar dan in woorden die jij niet had kunnen bedenken. Haar muziek heeft zich ontwikkeld van folk naar moderne pop met gedurfde jazzy invloeden. Ze gaat nooit met de stroom mee, minacht het compromis en is niet te chanteren. Joni’s teksten zijn intelligente schilderijen voor het oor.

En hoe zouden die teksten in het Fries klinken? Onmogelijk. Niet te vertalen. Te apart. Behalve door Eppie Dam. Little Green wordt Lytse Knyn,  Both Sides Now is nu Alles sjoen en Big yellow taxi heet uiteraard Baas Giele Taksy! Kom genieten van de prachtige vertalingen van Joni Mitchell's hits, gezongen door de veelzijdig getalenteerde Friese zangeres Inez Timmer en begeleid door een uitstekende band in Baas Giele Taksy

Website: baasgieletaksy.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail
Dagkaart bus/trein Arriva
Prijs: € 7.50
https://harmonie.nl/files/product/1646824496-Site.jpg
vrijdag 7 oktober 2022 om 20:30 uur