Dans

Introdans

Swan Lake

woensdag

20

december
2023

19:30 uur

Grote Zaal

Prijs € 24,50
JEUGD € 12,50
incl. garderobe en pauzedrankje

VANAF 6 JAAR

19:00 uur | dansvoorafje

woensdag

20

december
2023

19:30 uurGrote Zaal

Prijs € 24,50
JEUGD € 12,50
incl. garderobe en pauzedrankje

VANAF 6 JAAR

19:00 uur | dansvoorafje

Swan Lake van Introdans en de Belgische choreograaf Stijn Celis is een frisse, humoristische en vindingrijke bewerking van het ‘ballet der balletten’. Een prikkelende voorstelling voor de hele familie over het ontwaken van je zintuigen en de drang je eigen weg te vinden. Ga mee op een fascinerende reis in een groots en prachtig decor met de beroemde muziek van Tsjaikovski, waarin je je geen seconde verveelt. 

Celis maakte Swan Lake in 2006 voor Bern Ballet in Zwitserland, waarvan hij destijds artistiek directeur was. In zijn versie zoomt hij in op de relatie tussen prins Siegfried en zijn dominante moeder, de Koningin, en op Siegfrieds verlangen om te ontsnappen aan de ‘klauwen’ van de monarchie. Belangrijke thema’s in Celis’ interpretatie zijn het ontwaken van je zintuigen en de behoefte om je eigen weg te vinden, en dat maakt zijn productie ook zeer aantrekkelijk en invoelbaar voor jonge toeschouwers. In choreografische zin herken je de invloed die de ‘Zweedse school’ op Celis heeft gehad; de Belg danste jaren bij het Zweedse Cullberg Ballet. Dat resulteert in een krachtige, expressieve dansstijl, vol drama, poëzie, groteske humor en een overdosis fantasie. 

“Swan Lake is oorspronkelijk niet voor kinderen gemaakt, maar is wel heel geschikt voor hen. De productie prikkelt, is theatraal, bevat allerlei technische hoogstandjes, en tegelijkertijd is het verhaal heel goed te volgen. Als toeschouwer ga je op een fascinerende reis, waarbij je je geen seconde verveelt.” Introdans-directeur Roel Voorintholt

Celis’ Swan Lake heeft een omvangrijk decor, met in de oorspronkelijke versie onder meer zware rotsblokken en ijsschotsen (ontwerp van Jann Messerli). Omdat Introdans zijn producties duurzaam wil realiseren en vervoeren, werkte het gezelschap voor Swan Lake samen met het innovatieve Arnhemse ontwerpbureau Fillip Studio’s, dat opblaasbare decorstukken heeft ontwikkeld die niet van echt te onderscheiden zijn.


Credits:
Choreografie: Stijn Celis
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Fotograaf: Hans Withoos

Geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse bewerking

"Stijn Celis’ Zwanenmeer bewijst dat een van de grootste en bekendste klassiekers uit de balletliteratuur ook met humor verteld kan worden. Op een visueel verbluffende manier geënsceneerd, met gevederde dansers die uit de toneelhemel naar beneden zweven, en met een groot verlangen naar expressieve escalatie" Theaterkompass.de

 

Deel deze voorstelling:   E-mail