Muziektheater

iona&rineke en Orkater

Kill all Kids

donderdag

6

december

20:30

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

6

december

20:30Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Muziektheatergroep iona&rineke nodigt u uit voor een gedachte-experiment: wat als we onszelf genetisch manipuleren en een nieuwe, onherkenbare supersoort worden? Met fantasierijke teksten wordt een verontrustend en griezelig, maar actueel toekomstscenario geschetst. Componist Frank Wienk creëert beklemmende soundscapes en slagwerkcomposities, uitgevoerd met en op een stevig arsenaal aan instrumenten, apparatuur, speelgoed en gebruiksvoorwerpen.

In KiIll All Kids nemen Iona en Rineke het publiek mee de toekomst in en onderzoeken de rol die onze soort, de mens, daarin speelt. Zij laten zich inspireren door doomsday preppers; fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan, bunkers bouwen en zich voorbereiden op het allerergste. Terwijl juist de mens zelf het grootste gevaar voor ons voortbestaan lijkt te vormen.

Kill All Kids is sciencefiction in zijn puurste vorm: fictie gebaseerd op onderzoek en wetenschap. Iona en Rineke nemen je mee in hun gedachte-experiment. Wat als de mens niet meer in het middelpunt van de wereld staat? Wat als we de mens genetisch manipuleren tot een nieuwe supersoort die we niet meer herkennen? Wat als een klein groepje mensen opnieuw mag beginnen?

Met hun fantasierijke teksten schetsen Iona en Rineke samen met regisseur Alexandra Broeder een verontrustend en griezelig toekomstscenario. Componist Frank Wienk (Binkbeats) creëert beklemmende soundscapes en slagwerk-composities, omringd door een grote hoeveelheid instrumenten, apparatuur, speelgoed en gebruiksvoorwerpen.

Het gezelschap iona&rineke maakt fictief documentair theater, gebaseerd op uitgebreide research, waarin feit en fictie elkaar aftroeven en de schrijvers zelf op de vloer staan. Bij elk project werken ze samen met andere muzikanten. Ze debuteerden in 2016 bij Orkater/De Nieuwkomers met Rumspringa en werden in 2018 geselecteerd als nieuwe maker door Fonds Podiumkunsten. In een traject van twee jaar ontwikkelen zij zich tot zelfstandig muziektheatergezelschap, waarbij Orkater – zoals ook bij deze voorstelling - coproducent is.

Website: www.orkater.nl