Isabelle van Keulen & Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein

Recomposed by Max Richter: Vivaldi – The Four Seasons

De Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein, met Isabelle van Keulen als artistiek directeur, komt naar Leeuwarden om je te verrassen met een spannende Max Richter Recomposed-versie van De Vier Jaargetijden van Vivaldi. Nieuw, herkenbaar en met een ontroerende lading dirigeert/speelt van Keulen dit vierde zondagochtendconcert in De Harmonie. Het orkest geeft in het bijzonder ruimte aan zeer jonge, getalenteerde musici om zich te ontwikkelen.

Dit concert is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee (wel reserveren!). Voor iedereen t/m 29 bestaat de mogelijkheid een ticket te kopen via Harmonie Young. Je betaalt dan maar €10,00. Hoe werkt dat? dat lees je hier

Over Max Richter:
In 2012 bracht de Duits-Engelse componistMax Richter in de Recomposed-reeks van Deutsche Grammophon zijn visie op Vivaldi’s Vier Jaargetijden uit. De bekende noten verknipt, versterkt, veranderd en herhaald. ‘Een subtiel en vaak ontroerend stuk werk, wat suggereert dat na jaren van saaie disco- en tranceversies van Mozart, het gebied van de klassieke remix eindelijk interessant is geworden’, schreef The Telegraph. Na Recomposed maakte hij furore met albums als Sleep (2015) en Exiles (2021). Richter schreef ook vele soundtracks voor films en tv-series.

Over Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein:
In de Düsseldorfse Tonhalle of de Keulse Philharmonie, in de Dom van Aken of in het Amsterdamse Concertgebouw: overal waar de Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein (dkn) optreedt, inspireert zij het publiek met haar meeslepende muziek. De orkestleden, afkomstig uit verschillende landen, treden internationaal op als onmiskenbare ambassadeurs van hun "thuis" Neuss. Hier geven zij vorm aan het muziekleven van de stad met abonnementsconcerten en innovatieve speciale projecten en het speciale programma voor muziekonderwijs "Klassik-Education".

De dkn heeft in de loop der jaren onmiskenbaar een breed repertoire van barok tot avant-garde ontwikkeld en is uitgegroeid tot "een van de toonaangevende kamerorkesten van Duitsland" (muziekblad das Orchester), dat zowel op het concertpodium als in de studio op het hoogste niveau presteert.
Een bijzondere zorg van de dkn is de promotie van jonge, zeer getalenteerde musici die op het punt staan hun muziekstudie af te ronden. Zij krijgen de kans om als beurshouder te werken met internationaal ervaren dirigenten, solisten en zangleiders en zich intensief bij te scholen.

In 1978 legde de pedagoog, cellist en dirigent Johannes Goritzki de basis voor de Kammerakademie. Zijn idee was een strijkorkest te creëren met de transparantie en verfijning van een kwartet. Zijn opvolgers cultiveerden deze succesvolle aanpak: violist en dirigent Lavard Skou Larsen leidde de dkn van 2005 tot 2017, voordat Isabelle van Keulen werd aangetrokken als artistiek directeur en Christoph Koncz als chef-dirigent. Zij zullen het orkest nu ook weer drie seizoenen leiden.

Lees minder

Datum & tijd
zo 24 maart 2024
Geen pauze
Locatie/zaal
Grote Zaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

zo 24 maart 2024 zo 24 mrt 11:00 uur
Standaard € 34,50
11:00 uur Standaard € 34,50
Bestel ticketsTickets

Extra

Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?