Klassiek

Isabelle van Keulen Ensemble

Tango Nuevo

zondag

9

oktober
2022

16:00 uur

Middenzaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

LNP

zondag

9

oktober
2022

16:00 uurMiddenzaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

LNP

Reeds als kind was Isabelle van Keulen volledig in de ban van Piazzollas Tango Nuevo. Het was daarom ook een logische stap dat zij in 2011 haar hart volgde en haar eigen ensemble oprichtte. Het Isabelle van Keulen Ensemble slaagt er steeds weer in het publiek mee te slepen; de muzikale diepgang, de briljante technische en expressieve uitvoering, het grote spelplezier en de mix van melancholie, intimiteit en intensiteit, zo typerend voor de Tango Nuevo, spelen daarbij ontegenzeggelijk een belangrijke rol.

In 2011 volgde Isabelle van Keulen haar hart en richtte ze haar eigen ensemble op, waarbij ze zich omringde met gelijkgestemde musici.

Christian Gerber, bandoneon: één van ’s werelds toonaangevende bandoneonisten en verantwoordelijk voor de talrijke arrangementen die hij voor het Isabelle van Keulen Ensemble maakte. Christian Gerber won diverse prijzen, waaronder in 2008 de Deutscher Schallplattenpreis.

Ulrike Payer, piano: is één van de meest veelzijdige pianisten van deze tijd en staat bekend om haar uiterst sensitieve spel. Vanaf 1988, mede door de concerten die ze speelde met de legendarische bandoneonist Alfredo Marcucci, is de Argentijnse tango één van haar meest geliefde genres.

Rüdiger Ludwig, contrabas: deze charismatische musicus is plaatsvervangend aanvoerder contrabassen van de NDR Radio Philharmonie in Hannover en tevens Isabelle van Keulens echtgenoot.

Een serie van succesvolle concerten in onder meer het Amsterdamse Concertgebouw, op het Rheingau Musik Festival, het Schleswig Holstein Musik Festival en het Delft Chamber Music Festival, tekenden voor de lancering van het Isabelle van Keulen Ensemble, met haar uitdagende Tango Nuevo programmering een niet meer weg te denken onderdeel van de internationale concertpodia en festivals.

Het moge duidelijk zijn dat zowel de drie zeer positief ontvangen CD’s als de aantrekkelijke, veelzijdige programma’s, waaronder vele eigen bewerkingen, bijdragen aan het succes van dit vierkoppige ensemble. Een vierde CD staat op de nominatie om te worden uitgebracht in 2021, exact een eeuw geleden nadat Astor Piazzolla het levenslicht zag.

Website: isabellevankeulenensemble.com

“….They play the tango from heart to heart and directly into the hearts of those who have the privilege of experiencing Isabelle van Keulen and her tango ensemble!….” Rosemarie Schmitt

 

Deel deze voorstelling:   E-mail