Jakop Ahlbom Company

Strangely Familiar

Na het succes van Horror, Knock-Out en Unseen komt Jakop Ahlbom Company met een surreële en humorvolle voorstelling over sociale druk en eigenwaarde. In een mix van mime, dans, slapstick, muziek, magie en visuele effecten zien we hoe het leven van een onbeholpen man op zijn kop wordt gezet als zijn dubbelganger verschijnt. De dubbelganger is alles wat de man niet is en berooft hem van de aandacht waarnaar hij verlangt.

De hoofdpersoon in Strangely Familiar wordt door zijn collega’s niet gezien. Hij ontvlucht zijn moeizame bestaan door weg te dwalen naar een gedroomde wereld, waarin alles kan bestaan waarnaar hij verlangt. Hij is echter niet in staat zijn dromen waar te maken. Als er een nieuwe werknemer op kantoor komt, blijkt deze man zijn perfecte evenbeeld. Hoe komt het dat deze dubbelganger de erkenning krijgt waar onze hoofdpersoon al zo lang naar verlangt? Zijn dromen verworden tot nachtmerries, en lijken de werkelijkheid over te nemen. Met alle consequenties van dien.

 

Strangely Familiar is mede geïnspireerd op de dystopische werkelijkheid van de serie Severance van o.a. Ben Stiller en de absurde films van Roy Andersson. Ook is Dostjevski’s novelle De Dubbelganger een belangrijke inspiratiebron geweest.

Credits
Regie: Jakop Ahlbom, Dramaturgie: Judith Wendel, Regie-assistentie: Marit Schimmel (stage), Spel: Erwin Boschmans, Yannick Greweldinger, Silke Hundertmark/Inez Almeida, Fabio Maniglio, Luca Maniglio, Daphne Masé, Decorontwerp: Marlies Schot, Douwe Hibma, Lichtontwerp: Yuri Schreuders, Muziek: Leonard Lucieer, Geluid: Jaïm Sahuleka en Teun Beumer en Kostuumontwerp: Esmée Thomassen, Eva Wegman (assistent).

 
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
do 14 maart 2024
do 14 maart 2024
20:30 - 21:50 uur
Pauze
Geen pauze
Locatie/zaal
Middenzaal
korting met dbiebpas
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

do 14 maart 2024 do 14 mrt 20:30 uur
Standaard € 27,50
20:30 uur Standaard € 27,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
“Genoten van deze voorstelling als brandstof voor de hersenen"
- Friesch Dagblad
“De voorstelling zit vol beweging, vooral van de decorstukken die een eigen choreografie volgen, maar ook van de spelers die zoals altijd in zijn werk uitmunten in lichaamsbeheersing."
- Theaterkrant

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken