Klassiek

Met pauze

Middenzaal

LNP

Julien Libeer is als een jonge Belgische pianist een van de grote beloftes van de klassieke muziek in dat land. Hij is onder meer bekend van tv-programma’s waarin hij vertelt over storytelling in klassieke muziek. Als pianist kenmerkt hij zich met een zeer integer spel en avontuurlijke programmakeuzes. Een van zijn beroemde mentoren is Maria João Pires met wie hij een aantal jaren een intensieve band heeft gehad in het bekende instituut Chapelle Elisabeth te Brussel. Zijn liefde voor muziek gaat van opera tot orkest en kamermuziek. Julien heeft wereldwijd opgetreden, van het Concertgebouw in Amsterdam tot Japan, Libanon, het Louvre in Parijs en de Verenigde Staten.

Julien zal het programma van zijn nieuwste CD J.S. Bach & beyond – A Well-Tempered Conversation spelen.

Na afloop van het concert leer je Julien Libeer nog beter kennen bij de meet & greet.

Programma:
J.S. Bach – Das Wohltemperierte Klavier
J.S. Bach – French Suite nr.5 in G, BWV816
M. Ravel – Le Tombeau de Couperin

Na afloop meet & greet in de foyer!