Jeugd & Familie

Kluizelaar (2+)

Festival Het Avontuur | Simone de Jong

zaterdag

22 oktober   2022

  13:45 uurzaterdag

22 oktober   2022

  15:15 uurBoekenzaal

Prijs € 5,-

VANAF 2 JAAR

zaterdag

22 oktober   2022

  13:45 uur
zaterdag

22 oktober   2022

  15:15 uur
Boekenzaal

Prijs € 5,-

VANAF 2 JAAR

Er staat een vierkant. is het een huis? Er komt geluid uit. wat gebeurt er binnen? Er gaat een klepje open. zit er iets in? Wat zit erin? wie zit erin? Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel… Over alleen zijn en thuis komen.

Kluizelaar kreeg een 5-sterrenrecensie van de Theaterkrant en wordt een ‘heerlijk theatraal kleinood voor alle leeftijden’ genoemd. Als Hermit reist de voorstelling de komende tijd langs o.m. Schotland, Ierland, Egypte en China. Zowel in 2017 als 2018 was Kluizelaar opgenomen in TF Jong.

Over Simone de Jong
Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen. Voor kinderen maakte ze Eiland, Kluizelaar, WalvisJong en Timtim. ‘Als je goed kijkt, is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij’ is het motto, dat je ook terug vindt in haar boek Het geheim van meneer Hartjes (Clavis, 8+). Voor volwassenen schreef ze o.m. het Fluisterconcert en Vlucht (Pé Okx). Als speler/maker werkte ze bij Orkater, Dick Hauser en haar eigen stichting Het Hoofd.


Regie en concept: Simone de Jong
Spel: Toon Kuijpers
Decor: Erik Begemann
Compositie: Max Gramser

 

Deel deze voorstelling:   E-mail