Te gast

1E RANG € 67,50
2E RANG € 55,-
INCLUSIEF DINER € 108,50

Het is in september 2018 zestig jaar geleden dat één van de beste orkesten ter wereld een optreden verzorgde in De Harmonie in Leeuwarden. Het is daarom een grote eer en een bijzondere gebeurtenis dat in het culturele jaar 2018 het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) weer zal spelen in de huidige Harmonie. Op vrijdag 26 oktober 2018 speelt het KCO onder leiding van chef-dirigent Daniele Gatti o.a. de schitterende muziek van Don Juan en symfonisch gedicht Tod und Verklärung van Richard Strauss.

Op verzoek van de organisatie van Leeuwarden Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa ligt de organisatie van dit concert in handen van EMBRACE Nederland, een organisatie die klassiek muziek inzet in het kader van een beter leven voor kwetsbare mensen. De workshopseries ‘Muziek & Dementie’ zijn een belangrijk onderdeel in haar werk.

De financiële opbrengst van dit speciale EMBRACE Nederland concert komt ten goede aan de workshops 'Muziek & Dementie' die de stichting organiseert.

Programma concert
1e deel concert
Zemlinsky - Lustspielovertüre
Strauss - Don Juan

2e deel concert
Berg (arr. Verbey) - Sonata op. 1
Strauss - Tod und Verklärung

Voor het eerst sinds zestig jaar weer in De Harmonie!

Website: www.citypromsembrace.nl