LAVA | Burning Bridges

maart

Accent zaal

Prijs € 18,-

Furia is een niet te missen energiek, theatraal dansconcert met indringende live muziek. Het is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. Het publiek wordt meegenomen op een moedige, poëtische en muzikale tocht langs haar diepste zielenroerselen. Op zoek naar de bevlogen basis die schuilgaat achter de emotie woede.

LAVA | Burning Bridges (voorheen Jens van Daele | Burning Bridges) creëert rauwe, beklijvende dansproducties waarin thema’s als moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt de leidraad vormen. Ook staan mentaal en fysiek sterke vrouwen centraal. Met Furia (Spaans voor woede) komt dit gegeven extra tot uitdrukking door de vrouwen zelf aan het woord te laten. Voor deze voorstelling putten de danseressen en muzikanten rijkelijk uit eigen bronnen van razernij en verdiepen zo bovenstaand thema met een extra persoonlijke, herkenbare laag. In intieme dagboekflarden en bevlogen songteksten laten zij hun ingehouden boosheid en woedeaanvallen op podium en publiek los.

Woede is een emotie die eruit moet en verwerkt moet worden. Wanneer je je eenmaal veilig voelt, komt de boosheid naar boven. Als boosheid wordt genegeerd, zoekt het een andere weg; het gif van onverwerkt verdriet, pijn verborgen onder de woede. Van opgestapelde boosheid komt wraak. Van wraak komt schuld, gevolgd door spijt. Dit en alles daartussen is Furia.
Furia is zo explosief, ingetogen en veelomvattend als de woede zelf. Met afwisseling tussen dans, zang en theater, harde en snelle overgangen, hintend naar flamenco, de kracht van hakken en gebalde vuisten.

Met Furia wil Van Deutekom een eerbetoon brengen aan het artistieke erfgoed van haar grote liefde en inspirator Jens van Daele die in 2020 plotseling kwam te overlijden. Onder LAVA | Burning Bridges is in 2021 een nieuwe start gemaakt. Met het collectief wat Van Daele en Van Deutekom in de afgelopen 17 jaar om hen heen hebben verzameld, zullen de producties en het karakter van het werk zowel nieuw als herkenbaar zijn voor hun trouwe publiek.

Furia is zeer zeker, naast de dansliefhebbers, ook bijzonder geschikt voor muziek- en theaterliefhebbers.

Concept en beeld: Patricia van Deutekom
Choreografie: LAVA | Burning Bridges o.l.v. Patricia van Deutekom
Dans: LAVA | Burning Bridges (Marijn van der Sande, Naomi Schwarz, Anna Mikula, Ronja Keultjes)
Zang & Spel: Monica Coronado