Lunchconcert februari | LUCA POLIZZI TRIO

Bovenzaal

GRATIS € 0
INCLUSIEF LUNCH € 12,-

In samenwerking met het Groningse Prins Claus Conservatorium presenteert De Harmonie een lunchconcert met de nieuwste generatie jazzmuzikanten. Ze presenteren zowel werk uit studieprojecten als het vrije werk dat ontstaat in de verschillende ensembles van studenten. Geniet voorafgaand aan het concert van een heerlijke lunch in Kwint, het restaurant van De Harmonie. De toegang tot het Lunchconcert is gratis, maar reserveren is verplicht.

LUCA POLIZZI TRIO
Luca Polizzi – gitaar
Brett Dougherty – contrabas
Stathis Markopoulos – drums

Het trio herinnert aan de normen van de jazztraditie, maar met het nieuwe geluid van de hedendaagse, herontdekt ze, onderzoekt ze tussen hun melodieën en harmonieën.

Luca Polizzi begon in 2018 in trio te spelen met de formatie "PoMaLo" met wie hij een klein album opnam.

Sindsdien bleef hij in trio spelen, waarbij hij verschillende formaties doorliep, zoals "Babaganoush" en "Luca Polizzi Trio", afhankelijk van de situatie en plaats. Nu treedt hij op met Brett Dougherty, rechtstreeks uit Illinois (Verenigde Staten) en Stathis Markopoulos, uit Griekenland. Ze ontmoetten elkaar allemaal in Groningen tijdens hun studie Jazz aan het conservatorium van de stad.

Luca Polizzi trio trad al op in verschillende steden en podia in Nederland zoals café de zolder (Groningen), Le petite theedrie (Groningen), Paradox (Tilburg), Rode pink (Amsterdam).