Klassiek

Lunchconcert februari

Elena Meyer (viool) & Roas Kuipers (es-cornet)

vrijdag

februari

Geen pauze

Uitverkocht

Arriva Foyer

GRATIS € 0
INCL. LUNCH € 8,50

vrijdag

februari

Geen pauze

Uitverkocht

Arriva Foyer

GRATIS € 0
INCL. LUNCH € 8,50

Op elke laatste vrijdag van de maand in de maanden oktober, november, januari, februari en maart biedt De Harmonie een gratis lunchconcert aan. Er treden jonge, veelbelovende musici op die worden geselecteerd in samenwerking met het Prinses Christina Concours. Het programma wordt drie weken van tevoren bekend gemaakt.

Het lunchconcert is een gratis, voorafgaand aan het lunchconcert kunt u een heerlijke lunch reserveren.

De lunch staat klaar vanaf 11:30 uur.

Elena Meyer - viool
Elena Meyer werd geboren in 2003 in Emden (Duitsland) en begon op 4-jarige leeftijd met vioolles. Sinds 2012 krijgt Elena les van Romana Porumb in Groningen. In 2014 werd ze als jongste student op 10-jarige leeftijd toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in de Jong Talentklas. Elena speelde van 2014 tot 2016 in het Haydn Jeugd Strijkorkest in Groningen. Sinds 2017 speelt ze in het Nedersaksisch Jeugd Symfonie Orkest en is daar concertmeester. In de tussentijd heeft ze met succes deelgenomen aan vele nationale en internationale concoursen, zoals de nationale competitie Jugend Musiziert, het Concours Bravo in Namen (België) en de internationale competitie Kloster Schöntal. Ze treedt regelmatig op als soliste met piano- of orkestbegeleiding. Elena heeft masterclasses gevolgd van Wolfram König, Philippe Graffin, Olaf Adler en Petru Munteanu en bereidt zich momenteel voor op verschillende internationale concoursen. Elena speelt op een Italiaanse viool van Antonio Pedrinelli, Crespano.

Roas Kuipers - Es-cornet
Roas Kuipers is 15 jaar oud en speelt Es-cornet. Ze begon, toen ze 8½ jaar oud was, op Bes-cornet bij brassband Looft den Heer in Beetgumermolen. Daar kreeg ze eerst les van Gatse Hylkema en later van Paulus de Jong. Op haar tiende won ze in Utrecht de Nederlandse Kampioenschappen voor blazers in de jeugddivisie. Ze speel nu drie jaar Es-cornet bij de Bazuin Oenkerk B. Daarnaast speelt ze bij het Koperensemble van de Wâldsang. Momenteel krijg Roas les van Gerk Huisma en zit in de talentenklas van Frans Douwe Slot. Ook krijg ze pianoles van Atie van Halderen. In maart vorig jaar was Roas finalist op het Prinses Christina Concours Noord in Groningen en behaalde een 3e prijs in categorie 1.

De pianobegeleiding is in handen van Frans Douwe Slot.