Klassiek

Arriva Foyer

INCLUSIEF LUNCH € 9,-
ZONDER LUNCH € 0

Op elke laatste vrijdag van de maand in de maanden oktober, november, januari, februari en maart biedt De Harmonie een lunchconcert aan. Op vrijdag 29 oktober vindt het eerste concert plaats. Het concert is gratis te bezoeken (reserveren verplicht). Inclusief lunch is een ticket 9 euro.

Iris van Nuland
Iris van Nuland (18 februari 2002) uit Oss krijgt eind 2008 haar eerste vioollessen op de muziekschool Muzelinck en wordt daar vanaf juni 2011 opgenomen in de talentenklas. Haar hele middelbare schooltijd is ze, naast haar reguliere school in Oss, externe leerling aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De eerste jaren krijgt ze daar iedere zaterdag les van viooldocente Koosje van Haeringen en vanaf juni 2017 van Peter Brunt, hoofdvakdocent klassieke muziek viool. Na het behalen van haar VWO-diploma in 2019 neemt ze een tussenjaar om veel viool te kunnen studeren. In 2020 komt haar debuutalbum Vannatuure met componist en gitarist Chiel Nugter uit. Ze wordt uitgenodigd voor een interview en optreden tijdens het live NPO 2 televisieprogramma Podium Witteman en is meerdere malen te horen op Radio 4. September 2020 begint ze met de opleiding klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt. Haar viool is een Wolfram Neureither Montpellier 2020 en haar strijkstok een Duitse gouden strijkstok van Georg Walter Renz (Heinrich Knopf kopie uit 1930). In 2013 wint Iris samen met celliste Emma van Schadewijk als Duo Decivo de Talentenjacht van het Concertgebouw Amsterdam. In 2016 wint ze het RTL 4 tv-programma Superkids en in 2020 de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Matvey Glukhovskiy
Matvey Glukhovskiy (Moskou, augustus 2003) begon zijn muzikale opleiding op vijfjarige leeftijd en studeerde piano bij Nina Dolenko aan de Moscow Flier Music School. In de periode 2015-2018 nam hij deel aan enkele belangrijke Russische klassieke concoursen voor kinderen en behaalde de hoogste onderscheidingen in 2017 en 2018 op het All-Russian Flier concours als solo-pianist en in ensemblespel. Vanaf 2018 vervolgde Matvey met succes zijn pianostudie aan de Gnesin Special Music School bij Elena Plyashkevich en was betrokken bij uitvoeringen zoals de openingsceremonie van "Belaya Ladia" en "Nutcracker". In 2016, 2017 en 2018 nam hij deel aan de Tarusa Summer Piano School en het Richter Summer Music Festival waar hij werd geselecteerd om deel te nemen aan masterclasses van gerenommeerde pianoprofessoren als Ksenia Knorre en Rem Urasin. In 2019 werd Matvey uitgenodigd voor het Philadelphia International Music Festival en werd daar bekroond met een “Letter of Distinction” van de pianofaculteit. Matvey studeert sinds 2020 aan het Conservatorium van Amsterdam bij de bekende Nederlandse pianist Frank Peters. Hij is dankbaar dat hij de kans krijgt om deel te nemen aan allerlei muziekactiviteiten in Nederland, zoals concerten, festivals en concoursen.

Sybren Faber
Sybren Faber (IJsbrechtum, 2001) begint na twee jaar pianoles in 2012 ook op hoorn bij Oeds Jongsma. Al snel krijgt hij de kans zich te ontwikkelen door te spelen in een harmonie- en symfonieorkest, onder andere het Frysk Jeugd Orkest. Hij volgt masterclasses bij Ab Koster en doet podiumervaring op door mee te doen aan diverse concoursen. In 2017 maakt hij zijn debuut als solist op een groot podium; hij krijgt de eer te soleren met het Stedelijk Muziekkorps Sneek tijdens hun tournee in Berlijn. In dat jaar start hij ook het voortraject voor het conservatorium in de talentenklas van Frans Douwe Slot te Heerenveen. Samen staan ze meerdere malen op het podium van het Prinses Christina Concours, wat resulteert in lovende juryrapporten en een eervolle vermelding. Voor de hoornlessen gaat hij vanaf 2018 naar Fokke van Heel in Amsterdam. In het jongNBEnoord maakt hij kennis met de wereldmuziek; daar ontwikkelt hij zich verder in samenspel, solistisch spel en performance. Momenteel speelt hij bij het VU-Orkest en JeugdOrkest Nederland. Bijzondere concertlocaties waar hij heeft gespeeld zijn onder andere de Gedächtniskirche in Berlijn, het Rudolfinum in Praag en Het Concertgebouw in Amsterdam. Sybren studeert sinds september 2020 hoofdvak hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jasper de Waal en José Luis Sogorb Jover.

Programma:

J. Brahms (1833-1897)uit Hoorntrio op. 40: Scherzo. Allegro
viool, hoorn, piano

J.S. Bach (1685-1750) uit Vioolsonate nr. 1 in g mineur BWV 1001: Siciliana
viool, piano

N. Paganini / F. Kreisler  La Campanella
(1782-1840)  (1875-1962)viool, piano

F. Chopin (1810-1849) uit Etudes op. 25: nr. 2 in f mineur
piano

F. Liszt (1811-1886)uit Grandes études de Paganini: nr. 6 in a mineur
piano

E. Chabrier  (1841-1894)Larghettohoorn, piano