Klassiek

Uitverkocht

Arriva Foyer

Prijs € 9,-

Op elke laatste vrijdag van de maand in de maanden oktober, november, januari, februari en maart biedt De Harmonie een lunchconcert aan. Deze keer is er in september een extra concert!  Het concert is inclusief 2 broodjes, melk/karnemelk en koffie/thee.

Colori Ensemble
Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) studeerden aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Ze wonnen individueel prestigieuze prijzen op het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Als Colori Ensemble treden ze op in bezettingen variërend van duo, trio tot kwartet inclusief piano. Het trio-repertoire bestaat onder andere uit arrangementen van werken van componisten als Franck, Ravel en Bartok. Het ensemble ontleent haar naam aan de compositie Colori, geschreven door Wim van Ligtenberg in 2012. Vanaf dat jaar hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen, waaronder Peter Visser, Dirk Dekker en Sipke Hoekstra.

In 2015 kwam de cd Colori miti (milde kleuren) tot stand voor het label Aliud Records i.s.m. het Frysk Muzyk Argyf. De release van de tweede cd voor Aliud Records vond plaats op 27 oktober 2019 en heeft als titel Evasio (ontsnapping). Op deze cd staan composities van Ravel, Rachmaninov en De Falla naast werken van hedendaagse componisten. Het ensemble was op Radio 4 te beluisteren in programma’s als Passaggio, De Klassieken, Podium, Spiegelzaal en Muziekwijzer en gaf o.a. concerten in de Kleine Zaal Concertgebouw, Nieuwe Kerk Den Haag, Oude Kerk Oosterbeek, Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden en Schouwburg De Lawei Drachten.

Website: www.coloriensemble.com