Klassiek

Luthers Bach Ensemble & solisten

Vijftien jaar Luthers Bach Ensemble: Bachs Hohe Messe

donderdag

21

december
2023

19:30 uur

Grote Kerk

Prijs € 36,-

Organisatie Appassionata

donderdag

21

december
2023

19:30 uurGrote Kerk

Prijs € 36,-

Organisatie Appassionata

Bachs Hohe Messe kan gezien worden als een ‘best of’-programma en de Mis in b is Bachs ultieme werk, waarin hij zijn mooiste en beste werken tot een universeel kunstwerk smeedde. Een prachtig affiche voor het Luthers Bach Ensemble: solisten, koor en orkest, om haar derde lustrum te vieren. Wel eentje die werd uitgesteld - maar datgene wat door covid-19 in 2022 niet doorging, kan nu gelukkig alsnog ten gehore worden gebracht!

Wat zou Bach zelf als zijn beste werk hebben gezien? Goede kans dat het de Mis in b klein zou zijn, beter bekend als zijn Hohe Messe. In de laatste jaren van zijn leven stelde hij deze mis samen. De bestanddelen – waaronder een Sanctus voor Eerste Kerstdag – waren voor het grootste deel eerder gecomponeerde stukken die Bach bewerkte.

Over Luthers Bach Ensemble:
Luthers Bach Ensemble is in 2006 door artistiek leider Tymen Jan Bronda opgericht vanuit de wens meer Bach ten gehore te brengen op basis van een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Al snel werd het repertoire uitgebreid met werken van Monteverdi tot Mozart. Het LBE kleinkoor bestaat uit een vaste groep van een vijftiental (semi) professionele zangers die per jaar zo’n 20 concerten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Sinds de oprichting beschikt het LBE over eigen barokorkest, geformeerd rond een kern van getalenteerde professionele musici. Dirigenten van naam als Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra hebben in de afgelopen jaren hun medewerking verleend.


Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda Viola Blache, sopraan I Victoria Cassano, sopraan II David van Laar, altus André Pérez Muíño, tenor Michiel Meijer, bas

 

Deel deze voorstelling:   E-mail