Toneel

LYNX

De Tweede Wereld

Kleine zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Anna wringt zich in bochten om onder de terreur van de Poolse inlichtingendienst uit te komen, Monika stort zich op haar werk voor de Stasi. Hoe kun je trouw blijven aan jezelf als je moet overleven in een totalitair systeem? ‘De Tweede Wereld’ is een muzikale voorstelling over vriendschap en verraad van twee vrouwen achter het voormalige IJzeren Gordijn. Gebaseerd op intrigerend documentair materiaal en doorspekt met Poolse rock en Duitse punk.

‘De Tweede Wereld’ is een muzikale voorstelling over vriendschap en verraad van twee vrouwen achter het voormalige IJzeren Gordijn, overtuigd van hun gelijk en op zoek naar een beter bestaan. Ze zijn slachtoffer en dader tegelijk, in een uiterste poging hun geliefden te behoeden voor de terreur waar zij zelf onder lijden. Anna wringt zich in allerlei bochten om onder de terreur van de Poolse inlichtingendienst uit te komen, Monika stort zich vol overgave op haar werk voor de Stasi. Hoe kun je trouw blijven aan jezelf als je moet overleven in een totalitair systeem?
Actrices Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer slaan een brug tussen heden en verleden en gaan op zoek naar de held én de verrader in zichzelf. Multi-instrumentalist Radek Fedyk doorspekt het verhaal met Poolse rock en Duitse punk. ‘De Tweede Wereld’ is gebaseerd op documentair materiaal uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw: interviews met informanten van geheime diensten in het voormalig Oostblok.


Idee, concept en spel: Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer | tekst: naar het boek ‘Geschützte Quelle’ van Irena Kukutz en Katja Havemann en interviews van Julia van de Graaff | regie en vormgeving: Leen Braspenning | muziek: Radek Fedyk

Website: www.nmore.nl