Toneel

Mads Wittermans

The Meeting

vrijdag

26

januari
2024

20:30 uur

Bovenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

26

januari
2024

20:30 uurBovenzaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Aanschouw het indringende levensverhaal van de Friese acteur Mads Wittermans, toegankelijk verteld in een humoristische voorstelling. Een achtbaan vol emoties en gebeurtenissen over de machteloosheid van een verslaving, het vallen en proberen op te staan in een krankzinnige ziekte. Mads vertelt wat de verslaving met hem heeft gedaan, hoe hij is hersteld en wat voor invloed dit op zijn leven heeft gehad. Open, direct en oprecht.

In 2009, ruim 13 jaar geleden, heeft Mads enige tijd in een kliniek in Schotland doorgebracht om van zijn alcoholverslag af te komen. Tijdens dit verblijft heeft hij kennis gemaakt met de 12 stappen. Door deze stappen te volgen en door heel hard aan zichzelf te werken heeft hij zijn verslaving overwonnen en kiest hij nu voor een nuchter leven. 

In The Meeting vertelt Mads wat de verslaving met hem heeft gedaan, hoe hij is hersteld en wat voor invloed dit op zijn leven heeft gehad. Met ruimte voor de lach neemt Mads je mee en laat hij de pijn, de gekte, het verdriet, de gevangenschap en de eenzaamheid zien, welke niet alleen hem vastgrijpen, maar ook zijn omgeving en de pijn en het verdriet dat zijn naaste omgeving heeft doorstaan. In het bijzonder ook zijn vader, die – ook in de moeilijke periodes – altijd van hem is blijven houden. Hij gaat door alle stadia, via flesverstoppertje naar afkicken, naar terugvallen, zwakte en kracht. Hij laat de zaal in ontroering achter. De lange, neerwaartse vlucht naar rock bottom naar het uiteindelijke herstel.


Credits:
Spel: Mads Wittermans
Regie: Mads Wittermans en Flores van Delft
Techniek: Martin Lambeek 
Fotograaf: Niels Knelis Meijer

“Ik leef niet meer om te herstellen, ik ben in herstel om te leven”

“Mads Wittermans vertelt een indringend en waardevol verhaal over alcoholisme” ⭐⭐⭐⭐ Dagblad van het Noorden

“In een doodeerlijke en zichzelf nergens ontziende vertelvoorstelling schildert Wittermans zijn prille angsten, zijn vroege opstandigheid, zijn jong opgelopen alcoholisme, zijn klootzakkerigheid.” Leeuwarder Courant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail