Mart Hillen

zaterdag

maart

Accent zaal

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Samen met regisseur en theatervakvrouw Leoni Jansen maakt hij een prachtig soloconcert. Hillen verbindt zijn virtuoze gitaarspel met grappige en persoonlijke verhalen. Een gevarieerd en toegankelijk programma met nummers van onder meer Marco Borsato, Michael Jackson en U2.

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio-dj Giel Beelen: ‘Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar’.

Samen met niemand minder dan regisseur en theatervakvrouw Leoni Jansen maakt hij een prachtig soloconcert. Hij verbindt zijn virtuoze gitaarspel met grappige en persoonlijke verhalen. De weergaloze manier waarop hij nummers van onder meer Marco Borsato, Michael Jackson en U2 speelt, levert een zeer toegankelijk en gevarieerd programma op.

In 2016 won Mart de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam waarna hij speelde met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel. ‘Ik denk dat ik wel met pensioen kan’, was zijn uitspraak toen hij Mart hoorde spelen.

‘Een hele band op een en dezelfde gitaar.’ - Giel Beelen

Website: marthillen.com