Toneel

Matzer | De Politica

Niemand wacht op je - Een politieke vlucht

Raadszaal Stadhuis

Prijs € 17,50

Raadszaal Stadhuis

Prijs € 17,50

Een politica als Birgitte Nyborg uit Borgen: waar vindt men zo iemand? Iemand met karakter, moed en een missie. Iemand die men vertrouwt en op wie men wil stemmen. Waarom staan de werkelijkheid en fictie zo ver van elkaar? Als betrokken burger, vertwijfelde kiezer en theatermaker zoekt regisseur Madeleine Matzer met auteur Lot Vekemans en actrice José Kuijpers naar antwoorden. Een actuele voorstelling over vrouwen die niet langer wachten maar doen!

Een politica als Birgitte Nyborg uit Borgen, waar vind je zo iemand? Iemand met karakter, moed en een missie. Iemand die je vertrouwt, iemand waarop je wil stemmen. Waarom is de werkelijkheid zover verwijderd van de fictie?
Als betrokken burger, vertwijfelde kiezer en als theatermaker gaat regisseur Madeleine Matzer, samen met gerenommeerd auteur Lot Vekemans
(o.a. Zus van en Gif - onlangs Off-Broadway te zien in New York) en actrice José Kuijpers, op zoek naar antwoorden.


Hoe zet je betrokkenheid om in daden en wanneer is het goed om op te geven? Waar kunnen we iets doen en wat kunnen we beter laten?
In de solo Niemand wacht op je, een nieuwe tekst van Lot Vekemans, kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Vrouwen op zoek naar nieuwe politieke inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

Met Niemand wacht op je - een politieke vlucht zet Madeleine Matzer (o.a. Gejaagd door de Wind en Everybody Happy!?) haar verlangen naar politieke vernieuwing en betrokkenheid om in het maken van deze actuele voorstelling die zowel in de theaters als op locatie wordt gespeeld.

Website: www.matzer.org