Toneel

MATZER Theaterproducties

Fort Europa

woensdag

11

december
2019

20:30 - 21:45 uur
Geen pauze

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

korting met dbiebpas

woensdag

11

december
2019

20:30 - 21:45 uur
Geen pauzeAccent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

korting met dbiebpas

Europa is versleten, verkracht en verteerd. Niet door mensen van buiten, maar door de Europeanen zelf. De oude mens heeft afgedaan, lang leve De Nieuwe Mens!

In dit geestige en messcherpe stemmenballet laten acht jonge acteurs Europa achter zich om plaats te maken voor De Nieuwe Mens. Met hilarische dialogen en pakkende muziek. Tom Lanoye schreef Fort Europa als novelle, Michiel de Regt heeft er muziektheater van gemaakt.

Maak plaats voor De Nieuwe Mens

Het oude continent valt kibbelend uiteen. Het bouwt een muur om zich heen, om gelukszoekers en vluchtelingen buiten te houden. Fort Europa is een geestig en messcherp stemmenballet waarin acht jonge acteurs discussiërend en argumenterend afscheid nemen van Europa. Conclusie: allemaal zijn we schuldig aan haar failliet, dus: verlaat het fort, want een nieuw soort mens is nodig.

De Vlaamse schrijver Tom Lanoye schreef Fort Europa als novelle, regisseur Michiel De Regt maakt er muziektheater van. Lanoye schreef zijn tekst in 2005, lang vóór de Arabische Lente, de duizenden verdronken migranten en de terroristische aanslagen in Europa zelf. Maar Fort Europa blijft uiterst actueel. Met hilarische dialogen en pakkende muziek.


Tekst: Tom Lanoye | Regie: Michiel de Regt | Arrangementen/muzikale leiding: Wilko Sterke en Bart Sietsema Spel: Sarah Janneh, Marit Hooijschuur, Korneel Defrancq, Marlies Bosmans, Lotte Pierik, Nikki Kuis, Tijn Panis en Levi Middendorp. Foto: Eva Roefs / Volle-Kracht

De tekst van Lanoye uit 2005 blijft uiterst actueel

Website: matzer.org

 

Deel deze voorstelling:   E-mail