Toneel

Melancholia

Het Nationale Theater | Eline Arbo

vrijdag

24 november   2023

  20:15 uur

Geannuleerd
zaterdag

25 november   2023

  20:15 uur

Geannuleerd
Grote Zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

24 november   2023

  20:15 uur

Geannuleerd
zaterdag

25 november   2023

  20:15 uur

Geannuleerd
Grote Zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

17-7-2023 De voorstelling is helaas geannuleerd. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

Wat begint als een uitbundig huwelijksfeest, loopt uit op een onvermijdelijk fiasco. Na het grote succes van Weg met Eddy Bellegueule, De Uren en De Jaren, creëert de veelgeprezen regisseur Eline Arbo opnieuw een visueel en muzikaal theaterspektakel. Melancholia, gebaseerd op de sciencefictionfilm van Lars von Trier, is een dystopische voorstelling over een mysterieuze planeet die op ramkoers ligt met de aarde. Voor het eerst in Nederland te zien.

Het verhaal:
Melancholia begint met een feest, waarbij je als publiek te gast bent. Justine trouwt met haar droomman in het prachtige landhuis van haar zus Claire. Maar op de avond van haar perfecte bruiloft valt ze stilletjes uit elkaar. Claire ontfermt zich als enige over haar zus, maar kan niet voorkomen dat het uitbundige feest al snel uitloopt op een onvermijdelijk fiasco.

Terwijl Justine met haar depressie worstelt, wordt ze aangetrokken tot een schijnbaar onschuldige ster aan de hemel. Het blijkt de mysterieuze planeet Melancholia, die op ramkoers ligt met de aarde. De confrontatie met de dreigende ondergang, verandert de relatie tussen de twee zussen. Justine bloeit op, terwijl Claire steeds meer in paniek raakt. Hoe ga je om met het gevoel van machteloosheid? Hoe leef je als je weet dat het einde eraan komt? Melancholia is een dystopische en existentiële voorstelling vol muziek, sterke personages en theatrale verbeelding.

Podiumplaatsen:
Wil je één van de gasten zijn op de bruiloft van Justine? Boek dan een podiumplaats en ervaar Melancholia op een hele unieke manier! Voor de pauze zit je samen met de acteurs op het toneel en ben je onderdeel van de bruiloft. Na de pauze is er een stoel voor je gereserveerd in de zaal. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de voorstelling nog een speciale uitnodigingsmail met daarin de dresscode. Er is slechts een beperkt aantal podiumplaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij!

Inleiding:
Bij deze voorstelling is een gratis inleiding beschikbaar over het werk van Lars von Trier. Hij is een van de belangrijkste regisseurs ter wereld en zeker de beroemdste van het huidige Scandinavië. Wat maakt zijn werk bijzonder en hoe verhoudt zijn stijl zich tot het theater? Hoe Scandinavisch is zijn werk en resoneert dat bij Eline Arbo? Aan de hand van filmfragmenten bespreken we zijn ontwikkeling en welke plek Melancholia inneemt in zijn oeuvre. Reserveer je tickets via de website.


Credits:
Naar de film van: Lars von Trier
Regie en bewerking: Eline Arbo
Cast: Mariana Aparicio, Bram Coopmans, Teun Donders, Antoinette Jelgersma, Fjodor Jozefzoon, Hein van der Heijden, Yela de Koning & Mike Zenting
Muziek: Thijs van Vuure
Decor: Juul Dekker
Kostuums: Rebekka Wörmann
Licht: Varja Klosse
Dramaturgie: Willemijn Barelds
Regieassistentie: Ludy Golstein
Educatiemakers: Tim Lafeber & Laura van Zuijlen
Campagnebeeld: Anne Claire de Breij

 

Deel deze voorstelling:   E-mail