Metropole Orkest met Waylon, Fay Claassen e.a.

Tour de Chant, Ode aan Wim Sonneveld

Onder leiding van Maurice Luttikhuis brengt het Metropole Orkest een ode aan Wim Sonneveld, één van de ‘Grote Drie’ van het Nederlandse cabaret. Bekend van zijn hilarische typetjes, vertolker van legendarische liedjes als Het dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten en met een voorliefde voor het Franse chanson. Het orkest verzorgt deze avond samen met Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claasssen een bijzonder programma, op Franse leest geschoeid.

Tour de Chant: een ode aan Wim Sonneveld. Vijftig jaar geleden speelde de Nederlandse cabaretier al met het idee voor dit concert en voerde hij gesprekken met het Metropole Orkest. Door zijn onverwachte overlijden kon dit plan helaas nooit uitgevoerd worden. In 2024 laat het Metropole Orkest alsnog de grote wens van Sonneveld in vervulling gaan. Vijftig jaar na dato speelt het Metropole Orkest het concert dat er nooit kwam.

Samen met zanger Waylon, bariton Thomas Oliemans, cabaratier Richard Groenendijk en zangeres Fay Claassen brengt het orkest Sonneveld weer even tot leven en voert het zijn gedroomde Tour de Chant uit.
Lees minder

Datum & tijd
do 14 maart 2024
Met pauze
Locatie/zaal
Grote Zaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

do 14 maart 2024 do 14 mrt 20:15 uur
Standaard € 34,50
20:15 uur Standaard € 34,50
Bestel ticketsTickets

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
Onze nieuwsbrief ontvangen?