Muziek

Metropole Orkest met Waylon, Fay Claassen e.a.

Tour de Chant, Ode aan Wim Sonneveld

donderdag

14

maart
2024

20:15 uur

Grote Zaal

Prijs € 34,50
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

14

maart
2024

20:15 uurGrote Zaal

Prijs € 34,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Onder leiding van Maurice Luttikhuis brengt het Metropole Orkest een ode aan Wim Sonneveld, één van de ‘Grote Drie’ van het Nederlandse cabaret. Bekend van zijn hilarische typetjes, vertolker van legendarische liedjes als Het dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten en met een voorliefde voor het Franse chanson. Het orkest verzorgt deze avond samen met Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claasssen een bijzonder programma, op Franse leest geschoeid.

Tour de Chant: een ode aan Wim Sonneveld. Vijftig jaar geleden speelde de Nederlandse cabaretier al met het idee voor dit concert en voerde hij gesprekken met het Metropole Orkest. Door zijn onverwachte overlijden kon dit plan helaas nooit uitgevoerd worden. In 2024 laat het Metropole Orkest alsnog de grote wens van Sonneveld in vervulling gaan. Vijftig jaar na dato speelt het Metropole Orkest het concert dat er nooit kwam.
 
Samen met zanger Waylon, bariton Thomas Oliemans, cabaratier Richard Groenendijk en zangeres Fay Claassen brengt het orkest Sonneveld weer even tot leven en voert het zijn gedroomde Tour de Chant uit.


Credits:
Dirigent: Maurice Luttikhuis
Solisten: Waylon (Willem Bijkerk), Thomas Oliemans, Richard Groenendijk, e.a.
Zangeres: Fay Claassen
Fotograaf: Reinout Bos

 

Deel deze voorstelling:   E-mail