Muziektheater

Mozarts Zauberflöte - the next generation

Theateralliantie & OPERA2DAY | Theu Boermans

vrijdag

6 oktober   2023

  20:15 uurzaterdag

7 oktober   2023

  20:15 uurGrote Zaal

Prijs € 47,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

6 oktober   2023

  20:15 uur
zaterdag

7 oktober   2023

  20:15 uur
Grote Zaal

Prijs € 47,50
incl. garderobe en pauzedrankje

De makers van het succesvolle Amadeus komen nu met een opvolger: een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Dit is een brutale Zauberflöte, even tragisch als komisch, uitgevoerd met een live koor en orkest. De cast bestaat uit een mix van acteurs en zangers. Verwacht een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring, met een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto.

Het verhaal:
Deze radicaal bewerkte Zauberflӧte speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, een oude feministe, wordt buitengesloten. Zij vecht samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers, hoewel beiden duidelijk andere motieven hebben voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno, een opzichter in dienst van het regime. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.


Cast: Sofia Ferri/Julia van der Vlugt, Roman Brasser, Mike Reus, Erik Plageman, Jasper van Hofwegen, Huub Claessens, Maartje Rammeloo/Klaartje van Veldhoven, Lucie van Ree/Merlijn Runia, Ingeborg Bröcheler, Svenja Gabler/Morgane Heyse, Dominique Woerdings e.a. Vertaling en bewerking: Theu Boermans & Frans van Deursen Regie: Theu Boermans Muziek: Wolfgang Amadeus Mozart Muzikaal leider: Hernán Schvartzman Orkest: LUDWIG Decor: Bernard Hammer Projectie: Arjan Klerkx Kostuums: Mattijs van Bergen Productie: Theateralliantie i.s.m. OPERA2DAY

Website: mozartszauberflӧte.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail