Toneel

My First Suicide

Moeremans & Sons

Kleine zaal

Prijs € 15,-
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe

Kleine zaal

Prijs € 15,-
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe

Simon is werkloos en heeft geen doel in zijn leven, totdat hij besluit zelfmoord te plegen. Zijn zelfmoordplannen maken van hem de gedroomde martelaar. Volg Simon in een draaikolk van karikaturale beloftes en absurde gedachten. Wat als het uur van de waarheid daar is en de zelfmoord moet geschieden? Is er nog een weg terug? Voor ‘My First Suicide’ baseerde Sarah Moeremans zich op het indringende 'De zelfmoordenaar' (1928) van Nicolai Erdman.

Simon is werkloos. Hij heeft geen doel in zijn leven totdat hij besluit zelfmoord te plegen. Zijn zelfmoordplannen maken van hem de gedroomde martelaar.De intellectueel, de gelovige, de kunstenaar en vele anderen storten zich vol engagement op Simon in de hoop dat hij zijn zelfopoffering aan hun ideaal wil opdragen. Zelfmoord als de ultieme publiciteitsstunt. Eigenlijk twijfelt Simon nog of hij echt dood wil, maar de idoolstatus die deze rigoureuze keuze met zich meebrengt is wel erg aantrekkelijk. Het publiek volgt Simon in een draaikolk van karikaturale beloftes en absurde gedachten. Wat als het uur van de waarheid daar is en de zelfmoord moet geschieden?Is één van deze idealen de dood wel waard? Is er nog een weg terug?
Ik hang me op omdat ik het waard ben. Onderwerpen moeten hun aandacht ‘verdienen’ door sensatie en spektakel. De eigenlijke inhoud wordt overschaduwd door een monstrueuze vorm. Zonder schreeuwen en overdrijven wil geen enkele boodschap nog de maatschappij ingeslingerd worden. Sarah Moeremans baseerde zich op De Zelfmoordenaar (1928) van Nicolai Erdman, een satire over de toenmalige politieke tijdsgeest.


Moeremans & Sons zijn Sofie Joan Wouters, Rosa Van Leeuwen, Eva Van Gessel, Nazanin Taheri Motlagh, Sarah Moeremans, Eva Meijering, Julian Maiwald, Kaatje Kooij, Matthijs IJgosse, Willemijn Haasken, Nina Goedegebure en Eefje de Visser Co-producent: Productiehuis Rotterdam

Website: www.moeremansandsons.com