Nederlands Dans Theater 2

Schubert

AEGON zaal

AEGON zaal

Zoals de titel doet vermoeden, voert de muziek van virtuoos Franz Schubert in dit eerste NDT 2-programma de boventoon. Naast de poëtische duetten in One on One (2015) van Johan Inger en het energieke groepswerk in Alexander Ekmans Cacti (2010) trakteert NDT het publiek op een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke. Schubert wordt live begeleid door muzikanten van Het Balletorkest.

One on One - Johan Inger
Inger koos ervoor om One on One op Franz Schuberts Impromptus en de 21ste Sonata te maken. Deze partituren worden beschouwd als zijn laatste grote pianocomposities. Met One on One won Inger de Benois de la Danse 2016.

Cacti - Alexander Ekman
In Cacti gebruikte choreograaf en naar eigen zeggen ‘ritmefreak’ Alexander Ekman voor de eerste keer klassieke muziek; een nieuw arrangement van Schubert’s Der Tod und das Mädchen, waarin de dansers de instrumenten van het orkest vormen.

Het programma
Wir sagen uns Dunkles – Marco Goecke / 29 minuten
- pauze -
One on One – Johan Inger / 21 minuten