Nederlands Dans Theater 2

AEGON zaal

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

Het tweede gezelschap van Nederlands Dans Theater bestaat in 2018 veertig jaar! In ‘Settle for More’ tonen de veelbelovende dansers wat zij waard zijn. Dat doen ze in het dynamische kwartet ‘Simple Things’ (2001) van grootmeester Hans van Manen en in het veelgeprezen ‘Midnight Raga’ (2017) van Marco Goecke. De jonge dansers en choreografen Bryan Arias en Felix Landerer creëren hun eerste werk voor NDT 2.

Artistiek en baanbrekend danstheater!

NDT 2 dansers
Gerenommeerde choreografen van over de hele wereld creëren speciaal voor NDT 2 en dragen zo bij aan een uitgebreid, eigen repertoire. De focus op ontwikkeling van de artistieke persoonlijkheid van de jonge dansers is onveranderd gebleven. Gedurende drie jaar leidt NDT 2 zestien recentelijk afgestudeerde, klassiek opgeleide dansers op. De jonge dansers komen dit seizoen in aanraking met een gevarieerd repertoire door zowel gevestigde choreografen zoals Alexander Ekman en Bryan Arias, alsook jonger talent als Felix Landerer.
Een van de doelstellingen van NDT 2 is de jonge talenten kennis te laten maken met een lexicon aan danstalen. De samenwerking met diverse makers geeft de dansers gelegenheid om zich te verdiepen in verschillende danstalen, technieken en werkmethode en zich deze in korte tijd eigen te maken.

English

Settle for Moreshows a wealth of powerful pieces and choreographers that, whatever the moment in their career or seasonality, proof that groundbreaking work can be reached at any stage. Both Bryan Arias and Felix Landerer, young dancers and remarkable choreographers, will create their first ever piece for NDT 2. These pieces will be joined by the critically acclaimed Midnight Raga (2017) by associate choreographer Marco Goecke for which he received the prestigious Zwaan (Swan) award for best production, and the dynamic quartet Simple Things (2001) by maestro Hans van Manen.

Wereldpremière – Bryan Arias
Wereldpremière – Felix Landerer
Midnight Raga – Marco Goecke
Simple Things – Hans van Manen