Nederlands Dans Theater 2

The beauty of it all

The beauty of it all is een dansvoorstelling met werken van drie choreografen, die ieder een bijzondere band hebben met het NDT. Jiří Kylián maakte in 2002 27’52” over tijd, snelheid, liefde en constante veranderingen. Choreograaf Maxine Doyle werkt voor haar nieuwe creatie Fifteen Minutes samen met componist Cassie Kinoshi. Als slotstuk zien we het gevarieerde Minus 16 van Ohad Naharin, dat dit jaar 25 jaar geleden werd gemaakt.

Het programma:
Jiří Kylián – 27’52”
Maxine Doyle – Fifteen Minutes
Ohad Naharin - Minus 16

Over Jiří Kylián:
Jiří Kylián maakte 27'52" voor NDT 2 in 2002, een werk dat het publiek meeneemt in een spel van zoeken en gezocht worden, van vasthouden en vastgehouden worden, van duwen en trekken. Een spel waarin de danser uiteindelijk alleen het podium moet verlaten. De titel verwijst zowel naar de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, als naar de geboortedatum van voormalig NDT-danser en artistiek leider van NDT 2 Gerald Tibbs. 27'52" kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking met componist Dirk Haubrich. Over het werk zegt Jiří Kylián: “27'52" is een werk dat gaat over minstens vier elementen: tijd, snelheid, liefde en constante veranderingen. [...] Elke fractie van een seconde van ons leven is verantwoordelijk voor onze veroudering, en elk moment van ons leven vertegenwoordigt een soort verandering. Voor mij is dit een zeer geruststellende en bevrijdende gedachte. We hoeven niet hetzelfde te blijven van onze geboorte tot onze dood. We veranderen voortdurend.”

Over Maxine Doyle:
Sinds 2002 is Maxine Doyle regisseur en choreograaf bij Punchdrunk, met wie ze onder meer het meervoudig bekroonde Sleep No More, The Drowned Man, The House Where Winter Lives, The Firebird Ball en Faust co-produceerde. Doyle creëerde voor verschillende dansgezelschappen en voor televisie en film. Haar werk combineert een intense lichamelijkheid met een focus op het construeren van karakters en niet-lineaire verhalen. Haar première voor NDT 2 markeert Doyles debuut bij het gezelschap en wordt een creatieve samenwerking met componist en muzikant Cassie Kinoshi, die een originele compositie voor het werk zal maken.

Over Ohad Naharin:
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Minus 16 (1999), is NDT is verheugd om dit werk van Ohad Naharin opnieuw te presenteren. Het werk bevat muziek die varieert van Dean Martin tot mambo en van techno tot traditionele Israëlische muziek, en haalt de scheiding tussen de dansers en het publiek op onvoorspelbare manieren weg. Ohad Naharin is de huidige huischoreograaf en voormalig artistiek directeur van de gerenommeerde Batsheva Dance Company. Naharin is tevens de grondlegger van Gaga – een onmiskenbare bewegingstaal die dansers in staat stelt om hun grenzen te verleggen, zowel binnen alsook buiten hun werk.

Inleiding:
Bij deze voorstelling is een gratis inleiding beschikbaar. Er zal een verdieping worden gegeven in het repertoire, de achtergrond van choreografen, de thema’s binnen een voorstelling en het verloop van het creatieproces. Reserveer je tickets via de website.

Lees minder

Datum & tijd
zo 21 april 2024
Locatie/zaal
Grote Zaal
19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren, 19:45 uur | dansvoorafje
Inclusief garderobe en pauzedrankje

zo 21 april 2024 zo 21 apr 20:15 uur
Standaard € 29,50
20:15 uur Standaard € 29,50
Bestel ticketsTickets

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
Onze nieuwsbrief ontvangen?