Klassiek

JONGEREN € 15,-
SERIEPRIJS € 25,-

Organisatie Nederlands Kamerkoor

Iedereen, gelovig of niet gelovig, richt zich wel eens in wanhoop tot de hemel. Maar krijgen we ook een antwoord? Of blijft het angstvallig stil? O Sacrum Convivium gaat over dat teken van boven, over het moment dat we ons niet tot een god wenden, maar die god tot ons komt. Of niet. Dat de leegte gevuld wordt. Of niet. En we opnieuw in wanhoop verzanden.

Leidraad voor dit programma vormen wereldberoemde toonzettingen van de tekst O Sacrum Convivium

Door o.a. Olivier Messiaen, Palestrina en Tomás Luis de Victoria, die zich als kleine zonnestralen door delen van La Figure Humaine van Poulenc rijgen. Wanhoop en leegte vullen zich. Alsof de hemel even over ons neerdaalt.

Om 19.45 uur is er een kort voorprogramma door het Leeuwarder Kamerkoor (in het kader van Zingen doe je samen!).

Met muziek van o.a. Poulenc, Messiaen, Palestrina, de Victoria o.l.v. Peter Dijkstra

Website: nederlandskamerkoor.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Nederlands Kamerkoor