Klassiek

Grote Kerk

Prijs € 32,-
T/M 25 JAAR € 15,-

Met Lied der liederen toont het Nederlands Kamerkoor zich van één van zijn beste kanten: in een kleine, solistische bezetting - berucht moeilijke - muziek ten gehore brengen. Hoofdonderdeel van het programma is het volprezen hedendaagse koorwerk Le cantique des cantiques van Daniel-Lesur. Voor liefhebbers van de Franse koormuziek een gewaarwording – het koor zet onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra slechts één zanger per stem in. En dat zorgt voor een ongekend transparante luisterervaring.

De werken in het programma zijn allemaal gebaseerd op Salomons Hooglied, één van de meeste sensuele teksten die in de Bijbel te vinden is. Salomons lied zweeft tussen het aardse en het hemelse en bezingt niet alleen de hartstocht van twee geliefden, maar ook de liefde tussen de gelovige en God. Het Nederlands Kamerkoor plaatst de aangrijpende muzikale zetting van Daniel-Lesurs Hooglied in prachtig contrast naast het polyfone lijnenspel van Renaissance-meester Orlando di Lasso.

Joost Kleppe Passávamos
Portugese villancicos