Opera

Nederlandse Reisopera

Il Barbiere di Siviglia

woensdag

9

oktober
2019

19:30 uur

AEGON zaal

Prijs € 42,50
incl. garderobe en pauzedrankje

18:45 uur | inleiding gratis, wel reserveren

woensdag

9

oktober
2019

19:30 uurAEGON zaal

Prijs € 42,50
incl. garderobe en pauzedrankje

18:45 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Graaf Almaviva is stapelverliefd op de jonge Rosina. Zij houdt ook van hem, maar haar voogd Bartolo wil zelf met haar trouwen om zo een omvangrijke bruidsschat in de wacht te slepen. Na komische verwikkelingen krijgen de twee geliefden elkaar uiteindelijk dankzij de vindingrijkheid van de geslepen Figaro.

Wegens groot succes in 2013 gaat de komische opera Il barbiere di Siviglia in reprise. In een regie van Laurence Dale met o.a. Karin Strobos (Rosina), Mark Milhofer (Almaviva) en Brunò Pratico (Bartolo).

Pers en publiek waren in 2013 lovend over enscenering en cast van deze sprankelende opera buffa. Trouw (Peter van der Lint) gaf vijf sterren: “Een bruisend en geestig geheel in een fel kleurencrescendo.” De Telegraaf schreef: “Karin Strobos is een Rosina uit duizenden”. Il barbiere di Siviglia is tijdloos, geestig en gevat, zit vol vaart en onbezonnen vreugde en is daarom een van de meest geliefde opera’s aller tijden.
Decor en kostuums  van ontwerper Gary McCann zijn in deze enscenering geïnspireerd op de kleurrijke mozaïeken van kunstenaar Antoni Gaudi.

Met muziek van Gioachino Rossini o.l.v. het Noord Nederlands Orkest en het koor Consensus Vocalis

Website: reisopera.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Opera

 

Deel deze voorstelling:   E-mail