Opera

Nederlandse Reisopera

Il Barbiere di Siviglia

woensdag

9

oktober
2019

19:30 - 22:30 uur
Met pauze

AEGON zaal

Prijs € 42,50
incl. garderobe en pauzedrankje

18:45 uur | inleiding gratis, wel reserveren

woensdag

9

oktober
2019

19:30 - 22:30 uur
Met pauzeAEGON zaal

Prijs € 42,50
incl. garderobe en pauzedrankje

18:45 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Graaf Almaviva is stapelverliefd op de jonge Rosina. Zij houdt ook van hem, maar haar voogd Bartolo wil zelf met haar trouwen om zo een omvangrijke bruidsschat in de wacht te slepen. Na komische verwikkelingen krijgen de twee geliefden elkaar uiteindelijk dankzij de vindingrijkheid van de geslepen Figaro.


Wegens groot succes in 2013 gaat de komische opera Il barbiere di Siviglia in reprise. In een regie van Laurence Dale met o.a. Karin Strobos (Rosina), Mark Milhofer (Almaviva) en Brunò Pratico (Bartolo).

Decor en kostuums  van ontwerper Gary McCann zijn in deze enscenering geïnspireerd op de kleurrijke mozaïeken van kunstenaar Antoni Gaudi.

Met muziek van Gioachino Rossini o.l.v. het Noord Nederlands Orkest en het koor Consensus Vocalis

Website: reisopera.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Opera

Dagblad Trouw (Peter van der Lint) *****: “Een bruisend en geestig geheel, opgebouwd in een fel kleurencrescendo.

NRC Handelsblad (Kasper Jansen) ****: “Milhofer is fenomenale lichte tenor in Barbier”.... "De fenomenaal wendbare Mark Milhofer is een zelfzaam voorbeeld van een lichte tenor, een tenore leggiore, en hij levert ook een verbluffende persiflage op de blowende zanger Koos Koets."

De Telegraaf (Thiemo Wind) ***: “Karin Strobos: een Rosina uit duizenden. Stralend en loepzuiver strooit ze coloraturen in het rond alsof het pepernoten zijn. “...“Publiek schatert bij Rossini’s Barbier”

Volkskrant (Guido van Oorschot )***: “Gesmeerde barbier van Rossini”

www.cultureelpersbureau.nl (Henri Drost): “Door zelfspot, ironie, gecultiveerde kunstmatigheid en spelen met cliché’s verveelt de voorstelling echter geen moment.”

 

Deel deze voorstelling:   E-mail