Opera

SERIEPRIJS € 35,50

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

met Engelse boventiteling

In deze prachtige opera uit 1607 van Monteverdi daalt Orpheus af in de onderwereld om zijn geliefde Euridice terug te halen uit de dood. Hij bezingt de vergankelijkheid van de mens en de eeuwigheid van de kunst. Het werk opent met een proloog waarin La Musica een loflied aanheft op de buitengewone kracht die haar kunstvorm bezit. Met de verschijning van Apollo in de slotscène zet Monteverdi die stelling kracht bij.

Deze opera toont aan dat muziek dé kunstvorm is die direct tot de ziel spreekt en die ons blij kan maken of troost kan schenken in tijden van verdriet.

Regisseur Monique Wagemakers tekent voor de regie van deze opera. De vormgeving en installatie zijn van Lonneke Gordijn (Studio Drift), de choreografie is van Nanine Linning. Wagemakers: “Orfeo kan de pijn en het verdriet uit het verleden niet loslaten, er is iets dat hem belemmert het geluk te ervaren als het er is. Het Orpheus-verhaal gaat ook over ons: ook wij willen soms de tijd terugdraaien en het geluk vasthouden”.

Kunstenaar Lonneke Gordijn (Studio DRIFT) ontwikkelde voor deze productie de overrompelende installatie ‘Ego’: een bewegende met de hand geweven sculptuur van nylon draad van 9 x 4,5 x 4,5 meter die bijna het hele toneelbeeld vult. ‘Ego’ verbeeldt het perspectief van de mens en geeft weer hoe hoop, waarheid en emoties een direct resultaat zijn van de rigiditeit of juist de beweeglijkheid van onze gedachtewereld.

De tien dansers en zangers in de cast dragen kostuums ontworpen door modeontwerper Marlou Breuls.

Het wordt een totaalervaring voor liefhebbers van opera, dans, beeldende kunst en mode.

L’Orfeo is een coproductie met Opera2Day.

Muziek: Claudio Monteverdi

In het Italiaans gezongen met Nederlandse en Engelse boventiteling

Website: reisopera.nl

Tenor Sam Boden zingt de titelrol – u kunt hem nog kennen uit 2015. Hij zong toen de rol van Orpheus in de opera Orphée et Eurydice (van componist Gluck).
De pers schreef toen:

"Orphée wordt prachtig gezongen door de Britse tenor Samuel Boden"

“Samuel Boden, een jonge Britse tenor met een lichte, maar heldere en loepzuivere stem”
Volkskrant ★★★★★

”En wat een tenor! De enorm hoge partij wordt prachtig en met veel nuances gezongen door Samuel Boden.”
Theaterkrant ★★★★★