Opera

SERIEPRIJS € 35,50

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

met Engelse boventiteling

In deze prachtige opera uit 1607 van Monteverdi daalt Orpheus af in de onderwereld om zijn geliefde Euridice terug te halen uit de dood. Hij bezingt de vergankelijkheid van de mens en de eeuwigheid van de kunst. Het werk opent met een proloog waarin La Musica een loflied aanheft op de buitengewone kracht die haar kunstvorm bezit. Met de verschijning van Apollo in de slotscène zet Monteverdi die stelling kracht bij.

Deze opera toont aan dat muziek dé kunstvorm is die direct tot de ziel spreekt en die ons blij kan maken of troost kan schenken in tijden van verdriet.

Regisseur Monique Wagemakers tekent voor de regie van deze opera. De vormgeving en installatie zijn van Lonneke Gordijn (Studio Drift), de choreografie is van Nanine Linning. Wagemakers: “Orfeo kan de pijn en het verdriet uit het verleden niet loslaten, er is iets dat hem belemmert het geluk te ervaren als het er is. Het Orpheus-verhaal gaat ook over ons: ook wij willen soms de tijd terugdraaien en het geluk vasthouden”.

L’Orfeo is een coproductie met Opera2Day.

Muziek: Claudio Monteverdi

In het Italiaans gezongen met Nederlandse en Engelse boventiteling