Nederlandse Reisopera

L’Incoronazione di Poppea

Deze succesvolle productie gooide hoge ogen in Frankrijk, reden genoeg voor de Nederlandse Reisopera om deze als eerste in Nederland op te voeren. Het verhaal over de kroning van de mooie, maar immorele keizerin Poppea combineert het beste en het slechtste in de mens, van slaapkamer tot politieke arena. Dit, in combinatie mat de aangrijpende muziek van Monteverdi, doet Shakespeare-drama's en tv-series van vandaag verbleken.
 
De Romeinse keizer Nerome is verliefd op de courtisane Poppea: hij wil haar tot vrouw nemen en zijn wettige echtgenote Ottavia verstoten. Nerone's leermeester Seneca acht deze plannen moreel en politiek verwerpelijk en moet zijn tegenstand met gedwongen zelfmoord bekopen. De wanhopige Ottavia besluit Poppea te laten vermoorden en dwingt Ottone, Poppea's voormalige geliefde, door middel van chantage om de aanslag te volbrengen. Ottone roept hierbij de hulp in van Drusilla, die hij destijds voor Poppea verlaten heeft. Verscheurd door liefde en wrok besluipt Ottone, gehuld in Drusilla's mantel, de slapende Poppea. De moord wordt echter verijdeld door Amore, die belooft ervoor te zorgen dat Poppea diezelfde dag nog tot keizerin wordt gekroond. Drusilla, wier mantel herkend is, wordt opgepakt en naar Nerone gebracht, die haar scherp ondervraagt. Om Ottone te beschermen neemt zij alle schuld op zich. Als Ottone dit hoort, vertelt hij de ware toedracht. Hij wordt verbannen, en als beloning voor de door haar betoonde trouw mag Drusilla hem vergezellen. Nerone heeft nu een goede reden om Ottavia te verstoten
en verbant haar voorgoed uit Rome. Poppea wordt tot keizerin gekroond, en in een euforisch slot duet bezingen Nerone en Poppea hun liefde.
 
Inleiding
De Nederlandse Reisopera verzorgt zelf de inleiding voorafgaand aan de voorstelling. Een medewerker van de Reisopera gaat uitgebreid in op de ontstaansgeschiedenis van de opera, de muziek en het concept van de regisseur.

Website: reisopera.nl

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
za 12 april 2025
za 12 april 2025
19:30 uur
Locatie/zaal
Grote Zaal
18:30 | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

za 12 april 2025 za 12 apr 19:30 uur
Standaard € 43,50
19:30 uur Standaard € 43,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken