Dans

Nicole Beutler Projects i.s.m. DOX

ROLE MODEL

donderdag

10

oktober
2019

20:30 - 21:45 uur
Geen pauze

Accent zaal

JONGEREN € 12,50
Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

20:00 uur | dansvoorafje

donderdag

10

oktober
2019

20:30 - 21:45 uur
Geen pauzeAccent zaal

JONGEREN € 12,50
Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

20:00 uur | dansvoorafje

Zes jonge, onverschrokken vrouwen laten zien hoe mooi het is om trots op jezelf te zijn. Door ook hun kwetsbaarheid te tonen stralen ze een ongekende kracht uit. In ‘ROLE MODEL’ komen urban dansstijlen samen in de beeldende en abstracte wereld van Nicole Beutler. Virtuoze moves in een zee van subtiele betekenis. Met dans, zang, gesproken woord en een aantal rake karatekicks zetten deze dames een krachtig beeld van empowerment neer.


ROLE MODEL is een voorstelling die eigenheid en diversiteit viert. Met dans, zang, spoken word en een aantal rake karatekicks zetten deze dames een krachtig beeld van empowerment neer. Voortgestuwd door de sfeervolle en meeslepende soundtrack van Beutlers vaste componist Gary Shepherd / DJ Streamer, ontvouwt zich een energiek dansconcert dat jong en oud aan het denken zet.

ROLE MODEL brengt de urban danswereld van DOX samen met het sterk inhoudelijke en abstract beeldende theater van Nicole Beutler en Magne van den Berg. Het werk van choreograaf Nicole Beutler bevindt zich op het snijvlak van beeldende kunst, theater en dans en verhoudt zich altijd tot de wereld. Met een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe invloeden werkt zij aan menselijke vraagstukken. DOX is hét Huis voor the Urban Arts in Utrecht. DOX maakt met een nieuwe generatie makers en jonge performers vele voorstellingen en events in binnen- en buitenland. Beutler werkt regelmatig met Magne van den Berg. Naast ROLE MODEL maakten ze samen ook LIEFDESVERKLARING (voor altijd), LIEFDESVERKLARING (2014), Piece (2011) en 1: SONGS (2010). Van den Berg is bekend als toneelauteur en regisseur van haar eigen teksten. Samen staat dit regieduo garant voor sterke en geëngageerde voorstellingen met een hoge energie en humor.


Regie: Nicole Beutler en Magne van den Berg Choreografie: Nicole Beutler in samenwerking met de dansers Dansers: Anne-Fay Kops, Debbie Ruijter, Deschny Rogers, Djinti Sullivan, Lucinda Wessels, Tamara Robledo Oud (cast o.v.b.) Tekstcoach: Magne van den Berg Muziekcompositie: Gary Shepherd (DJ Streamer) Kostuums: Jessica Helbach Decor- en lichtontwerp: Sascha van Riel Repetitor: Anne Suurendonk Tourneebegeleiding: Juul Spoor Techniek: Peter Goudswaard, Jeroen Smith, Arne Haijtink Productie: Nicole Beutler Projects & DOX Met dank aan: Hildegard Draaijer, Victor Mentink, Djahan Mazhari (kalarippayat training), Amber Vineyard (vogueing masterclass) Acquisitie en tourneeplanning: Theaterzaken Via Rudolphi Met steun van: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Utrecht.

Een echte confidence booster, maar ook gewoon leuk. Heel leuk! Echt leuk. Maar echt. HEEL. LEUK! LEUK! HEEL.

Website: nbprojects.nl wijzijndox.nl

"Een urban dansexplosie van verscheidenheid." ★★★★ Trouw

"Je raakt meteen geïntrigeerd door de toffe urban dansmoves die ze laten zien, en blijft dat tot het einde." ★★★★ Scènes

"Een aangenaam beeld van empowerment." ★★★ Theaterkrant

"Role Model bevrijdt en ontroert." Musicalnieuws

"Verschrikkelijk leuke voorstelling." ★★★★ 8Weekly

 

Deel deze voorstelling:   E-mail