Te gast

Prijs € 0

AEGON zaal

Prijs € 0

Nederlands Blazers Ensemble brengt ode aan biodiversiteit | Muzikale samenwerking Culturele Hoofdstad 2018

De gemeente Leeuwarden organiseert op woensdag 3 januari 2018 haar nieuwjaarsbijeenkomst. De receptie vindt plaats van 18.00 tot 20.00 uur in de foyer van De Harmonie. Deze receptie is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het Nederlands Blazers Ensemble werkt voor het Nieuwjaarsconcert samen met Leeuwarden Fryslân European Capital of Culture in 2018 en het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide (King of Meadows). De samenwerking staat volledig in het teken van het thema van het Nieuwjaarsconcert: Lang zullen we ronddraaien! Hiermee brengt het NBE een ode aan biodiversiteit.

Het Nieuwjaarsconcert van het NBE staat al jaren garant voor ontroering en verrassing. Maar de editie van 2018 belooft extra speciaal te worden. Dit jaar is het thema van het Nieuwjaarsconcert: Lang zullen we ronddraaien! Een thema met een duidelijke boodschap, namelijk dat we er samen voor moeten zorgen dat de aarde vitaal, divers en gezond blijft: voor iedereen. Daarom werkt het NBE samen met ‘Kening fan’e Greide’ (King of the Meadows). Kening fan’ e Greide is een programma dat onderdeel uitmaakt van Leeuwarden Fryslân European Capital of Culture in 2018. Tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 staat de grutto in de spotlights. Deze vogel staat symbool voor biodiversiteit. Het Nieuwjaarsconcert is dan ook een ode aan de diversiteit van het Europese landschap én de grutto.

In navolging van het Concertgebouw in Amsterdam is het populaire concert (met zo’n 6.000 bezoekers) ook op 3 januari in Stadsschouwburg De Harmonie te bewonderen voor genodigden. Daarmee viert de grutto - die een rol speelt in de voorstelling en ons verbindt met de rest van de wereld - zijn thuiskomst na een lange trektocht vanuit Afrika en Zuid-Europa naar de achtertuin van Leeuwarden. En komt hij aan in de culturele hoofdstad van Europa in 2018: Leeuwarden-Fryslân.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Leeuwarden

Website: nbe.nl/programma/nieuwjaarsconcert-2018/