Muziek

Niklas Paschburg

donderdag

14

oktober
2021

20:30 - 21:45 uur
Geen pauze

Accent zaal

Prijs € € 19,50
incl. garderobe

donderdag

14

oktober
2021

20:30 - 21:45 uur
Geen pauzeAccent zaal

Prijs € € 19,50
incl. garderobe

Niklas’ maakt in zijn muziek gebruik van instrumenten als piano en synthesizer, maar ook van de mogelijkheden van computers. Hij weet moeiteloos achtergrondmuziek naar de voorgrond te brengen en wisselt rust af met de behoefte van zijn luisteraars om te dansen en te rennen.

De jarenlange opleiding als klassiek pianist aan het conservatorium leerde hem vooral om muziek van zijn helden Bach en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Allereerst besloot hij om alle klassieke regels van zich af te gooien, zo belandde hij in de wondere wereld van de free-jazz. Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken; om als doel te hebben om in het moment muziek te maken.

Dit was gelijk de belangrijkste les die hij leerde in deze experimentele periode; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaakt. Zijn muziek evolueert constant en zijn liveshows zijn zeer gevarieerd.

Van Lowlands, Oerol, RedLightRadio tot de Vondelkerk of ADE; steeds breekt hij
met de traditionele wetten door voortdurend te improviseren met keuzes van instrumenten. Zo verschijnt hij met een arsenaal aan synthesizers op zijn
nieuwste album Parabel. Na een drietal pianosolo albums (To Move, Verses,
Ataraxia) presenteert Matteo met Parabel zijn eerste elektronische werk.

Website: niklaspaschburg.com

 

Deel deze voorstelling:   E-mail
Dagkaart bus/trein Arriva
Prijs: € 7.50
Speciaal voor De Harmonie biedt Arriva een OV-ticket aan. Op deze manier kun je als bezoeker je ticket voor een voorstelling in De Harmonie en je OV-ticket in één keer bestellen. Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 7,50 reizen met Arriva.
https://harmonie.nl/files/product/1623661497-1587996036-Bus6.jpg
donderdag 14 oktober 2021 om 20:30 uur