Klassiek

Geannuleerd

Grote zaal

T/M 29 JAAR € 12,50

Het NNO is terug met een 'echt´ seizoen! Twee jaren gingen voorbij waarin iedereen wilde, maar weinig kon. We hebben u gemist, en u het NNO hopelijk ook. We staan klaar voor een geweldige inhaalslag. En die begint met een zomers programma.

In Capriccio Espagnol van Rimski-Korsakov pakt het orkest uit met felle Spaanse kleuren: muziek van een Rus die de populariteit van Spanje een fikse zet gaf. Haydn componeerde zijn Sinfonia Concertante op het hoogtepunt van zijn carrière, voor een uitzinnig publiek. Het was "de grootste traktatie van het seizoen", aldus een Engelse krant. De uitbundige solopartijen voor hobo, fagot, viool en cello worden vertolkt door vaste leden van het NNO. Ter afsluiting klinkt de Derde Symfonie die Johannes Brahms componeerde tijdens een zomervakantie in het Duitse Rijndal. Het is een lieflijk, romantisch en zangerig werk waarmee Brahms zijn vaak wat brommerige imago afschudt.

De jonge dirigent Elena Schwarz - half Australisch, half Zwitsers - is een rijzende ster. Ze boekt internationaal succes met haar verfrissende visie op het ´ijzeren repertoire´ en haar aandacht voor componisten van nu.

Programma:
Rimski-Korsakov - Capriccio Espagnol
Haydn - Sinfonia concertante
Brahms - Symfonie no.3

Dirigent & Solisten:
Dirigent Elena Schwarz
4 solisten NNO

Niets houdt ons meer tegen!