Toneel

Noord Nederlands Toneel

dood en zo

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

In deze intieme, persoonlijke voorstelling van het Noord Nederlands Toneel wordt doodgaan ontleed in even smartelijke als schaamteloos grappige taferelen. Vanuit verschillende hoeken begluren Annemarie Prins (84) en Eva Duijvestein (40) de dood. Met de aardse, beeldende tekst die Sophie Kassies maakte, geven beide actrices vorm aan hun eigen angsten, wensen en lusten. Een voorstelling op het scherpst van de zeis.

De droomdood: zonder lijden, je dierbaren rond het bed. Het bij voorbaat verloren gevecht tegen het grote zwart. De lange, moeizame glijvlucht naar het graf. De dood als verlosser. Of als moordenaar. Hij stelt niks voor, want zo belangrijk is een leven niet. Hij is almachtig, want hij rukt je liefste weg.
Prins en Duijvestein startten hun samenwerking aan ‘dood en zo’ uit onvrede over het publieke debat over sterven. Met de aardse, beeldende tekst die Sophie Kassies maakte, geven zij vorm aan hun angsten, wensen en lusten. Op het toneel resoneert de vriendschap tussen de actrices mee. Het leeftijdsverschil is steeds zichtbaar, de waarschijnlijkheid van het verlies evenzeer. ‘dood en zo’ is zo een voorstelling op het scherpst van de zeis.


Idee en performance: Annemarie Prins en Eva Duijvestein | tekst: Sophie Kassies | regie: Hendrik Aerts | kostuums: Jacqueline Steijlen | muziek: Dionys Breukers en Bart Rijnink

Intieme, persoonlijke voorstelling op het scherpst van de zeis

Website: www.nnt.nl

 

Dagblad van het Noorden ????
Een ongemakkelijke danse macabre