Toneel

NITE | Mart van Berckel & Angela Herenda

My First Tragedy: Iphigeneia

donderdag

13

april
2023

20:30 - 21:40 uur
Geen pauze

Bovenzaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

donderdag

13

april
2023

20:30 - 21:40 uur
Geen pauzeBovenzaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

My First Tragedy is een wild ride. Een gesamtkunstwerk dat niet de lijnen van een psychologische verhaal volgt, maar een poging doet om de kracht van mythes en rituelen met het publiek te delen. Down to earth, in your face, hallucinant en fantasierijk tegelijk.

Verwacht niet het originele stuk van Euripides; stukje bij beetje pellen de performers de oorspronkelijke tragedie af, om vervolgens uit de brokstukken een hypnotische en vervreemdende fever dream vol dans, muziek en live slagwerk op te bouwen.  

Wat beweegt iemand om zichzelf op te offeren? Hoe offer je jezelf op om verandering te kunnen laten ontstaan? Hoe laat je datgene los dat voor jou het allerbelangrijkste is – of zelfs ‘iets belangrijks’? Hoe maak je ruimte voor iets nieuws? En in hoeverre is dit werkelijk jouw keuze als de afloop onvermijdelijk lijkt?

In My First Tragedy: Iphigeneia brengen Mart van Berckel en Angela Herenda de Griekse tragedie van Iphigeneia terug naar de kern: een indringend ritueel waarin de mens worstelt met zelfopoffering en het genadeloos toeslaande en onvermijdelijke noodlot. Van Berckel and Herenda maakten eerder samen de Parade hit-voortselling, Carry/Jump/Catch. Het Parool schreef erover: “De meeste energie krijg je zonder meer van de zeven dansers van Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club. Jonge mensen die tot het gaatje gaan."

Angela Herenda is deel van het interdisciplinaire NITE ensemble, ze is danser en maker. Herenda studeerde af aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze danste vervolgens bij verschillende gezelschappen in Hongkong, Zweden, Oldenburg en Nederland en vond uiteindelijk een thuis bij internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni.

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Arnhem en de Hogeschool der Kunsten in Zürich. Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ (2016) won de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie in Hamburg en werd bekroond met vijf sterren in de Theaterkrant. Mart hanteert een werkwijze die doet denken aan die van een beeldend kunstenaar of een componist. Met grote precisie maakt hij ‘zintuiglijke theatertrips’; poëtische totaalcomposities van beeld, licht, beweging, tekst, geluid en muziek.


Let op: De voorstelling is volledig Engelstalig

regie: Mart van Berckel, Angela Herenda
cast: Joost Bolt, Camilo Chapela, Sofiko Nachkebiya, Arno Verbruggen, Femke Arnouts, Yung-Tuan Ku
dramaturgie: Aukje Verhoog
muziek: Tijn Wybenga
decor, lichtontwerp Vera Selhorst
kostuum: Rosa Schützendorf
regieassistentie: Merit Vessies

 

Deel deze voorstelling:   E-mail
Theaterplus
Prijs: € 13.50
Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.
https://harmonie.nl/files/product/1668683877-Theaterplus.jpg
donderdag 13 april 2023 om 20:30 uur
Theatergerecht
Prijs: € 19.50
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
https://harmonie.nl/files/product/1668684003-Theatergerecht.jpg
donderdag 13 april 2023 om 20:30 uur
Theatermenu
Prijs: € 32.50
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
https://harmonie.nl/files/product/1668683990-Theatermenu.jpg
donderdag 13 april 2023 om 20:30 uur
Dagkaart bus/trein Arriva
Prijs: € 7.50
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 7,50 reizen met Arriva.
https://harmonie.nl/files/product/1678969397-Site.jpg
donderdag 13 april 2023 om 20:30 uur