Ocean Breeze

NITE | Mart van Berckel

Een vrouw heeft het allemaal: goede baan, mooi huis, liefhebbende zoon. Tot ze op een dag flauwvalt op haar werk. Niemand weet wat haar mankeert - maar er hangt iets in de lucht. Misschien is ze allergisch voor de 21e eeuw? Het NITE-ensemble en een slagwerker laten zien wat het betekent om een (of ander) lichaam te zijn in onze maatschappij. Verwacht een achtbaanrit die voelt als scrollen door een social media feed.

Ocean Breeze is een typische NITE-voorstelling: energiek, muzikaal en hyper actueel. Je volgt deze vrouw die steeds eenzamer wordt. In een zelf verzonnen tv show die haar leven begint over te nemen, kan ze alles zijn wat ze wil zijn. Ze wordt in haar eigen fantasie de held onder de zieken. Haar verhaal is tegelijkertijd absurd, empowering en cringe, maar altijd gevoed door het verlangen om gezien te worden en daardoor misschien minder alleen te zijn.

Het NITE ensemble (Sarah Janneh, Bien De Moor, Sanne den Hartogh, Nimuë Walraven en Olaf Ait Tami) en een live percussionist belichamen deze oprechte en soms absurde reis: een achtbaanrit die voelt als scrollen door een social media feed. Ocean Breeze neemt je mee naar het hart van wat het betekent om een (of ander) lichaam te zijn in onze maatschappij.

Geïnspireerd door Todd Haynes, Yolanda Hadid, Kim Kardashian, Olivia Laing, Audre Lorde, Nan Goldin, David Wojnarowicz en anderen die openlijk worstelen met ziekte.

Let op: tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop.
 
Inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding verzorgd. Hierin krijgt u meer achtergrondinformatie over de voorstelling en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
wo 11 december 2024
wo 11 december 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
19:30 | Inleiding gratis, wel reserveren
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

wo 11 december 2024 wo 11 dec 20:30 uur
Standaard € 22,50
20:30 uur Standaard € 22,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Media

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Met Arriva naar De Harmonie
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 9,95 reizen met Arriva.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken