Festivals & Events

Oerknal Festival

zondag

23

juni
2019

14:00

Diverse zalen

Prijs € 12,50

VANAF 4 JAAR

zondag

23

juni
2019

14:00Diverse zalen

Prijs € 12,50

VANAF 4 JAAR

Op zondag 23 juni vindt in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden het Oerknal Festival plaats. Dit leuke en leerzame doe en experimenteer festival is speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun familie en dit jaar helemaal in Dino-stijl. Naast de spannende familievoorstelling ‘Jurassic Revenge’ in de AEGON zaal, de theatrale rondleiding in de Rabobank zaal, vinden er in de foyer doorlopend leuke doe activiteiten en experimenten plaats.


Jurassic Revenge
Sta oog in oog met levensgrote dinosaurussen in de familievoorstelling Jurassic Revenge. Miljoenen jaren geleden zouden deze imposante dieren zijn uitgestorven, maar niets is minder waar. Met zijn 2.5 meter hoog en 4 meter lange lijf is de T.Rex animatronic een van de vele dino’s die zijn opwachting maakt in deze theatervoorstelling. En... na afloop bij de meet and greet.

Hoofdrolspeelster Saartje bezoekt samen met het publiek het museum voor oudheden en blijft gefascineerd stilstaan bij het grote skelet van de T-Rex. De paleontoloog weet haar bijzondere details te vertellen over de oertijd: over de vele verschillende dino’s, over hoe ze geboren werden en over de onvermijdelijke confrontaties met soortgenoten om te overleven. Voor je het in de gaten hebt, zit je in een onwerkelijke reis tussen de prehistorie en het heden; Een verhaal dat zowel jongens als stoere meisjes van alle leeftijden aanspreekt.

Er kan met zekerheid gezegd worden dat het Dino-tijdperk is afgesloten, maar bij Jurassic Revenge is het voor heel even mogelijk de fantasie op de loop te laten en de prehistorische tijd te doen laten herleven, in het theater.

Festivalterrein
Tijdens dit supercoole jeugdtheaterfestival wordt de foyer omgetoverd tot een knotsgek interactief festivalterrein waar tussen 14.00 en 17.00 uur doorlopend verschillende activiteiten, experimenten en workshops plaatsvinden. Met medewerking van o.a. kinderboekwinkel ‘De Toverlantaarn’, Podiumschool Leeuwarden en NHL Stenden.