Toneel

zaterdag

Rabobank zaal

Prijs € 25,-

Theatermakers Geert Lageveen en Leopold Witte maken de balans op. Daaraan hebben ze écht behoefte. Beiden zijn dik in de vijftig: hoe gaan ze daarmee om? Waar staan ze in het leven, welke rol willen zij nog spelen en hoe willen ze worden herinnerd? Terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdsgenoten, leggen de mannen elkaar het vuur na aan de schenen. Feelgoodtheater in optima forma over het leven zelf.

Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen ‘237 redenen voor seks’ delen ze vileine speldenprikken uit en steggelen ze over de dood. Waar de een de dood ziet als deel van het leven, bezweert de ander haar door allerlei doelen te stellen. Terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten, associëren de mannen er luchtig op los. Regisseur Michiel de Regt laat Lageveen en Witte doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. “Alles klopt aan deze voorstelling. Een juweeltje.” (Theaterkrant *****)

Tekst en spel: Geert Lageveen en Leopold Witte | regie: Michiel de Regt | dramaturgie: Laura van Dolron

Feelgoodtheater in optima forma over het leven zelf

Website: www.orkater.nl