Panama Pictures

Geen pauze

Middenzaal

LNP

We zijn onsterfelijk zolang we leven. In een intieme zoektocht naar vergankelijkheid ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Vanishing Point is een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met een nieuwe, spannende soundtrack gecomponeerd door huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende ervaring.

Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het pulserende leven zich elders lijkt te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt.

Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt...

Vanishing Point speelt zich af in een gefragmenteerde, architectonisch vormgegeven ruimte met ronde en rechte muren, hoeken en doorgangen die spelen met extreme perspectieven en contrasten. Een niemandsland waar de performers verdwijnen en verschijnen, waar ze wankelen, spelen met de risico’s, het lot tarten. Waar hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én niet te temmen zijn.

Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta, met in de hoofdrol een door Davide Bellotta en muzikant Budy Mokoginta live bespeelde modulaire analoge synthesizer; met de ‘oude’, onvoorspelbare techniek ervan wekken ze nieuwe beats tot leven, gecombineerd met live gitaarmuziek en soundscapes.

Panama Pictures
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland.

Choreografie: Pia Meuthen
Dans en acrobatiek: Francesco Barba, Eddy Becquart, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Tarek Rammo
Live muziek: Davide Bellotta & Budy Mokoginta
Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta
Decorontwerp: Sammy Van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
Dramaturgie: Angelique Willkie
Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Jansen
Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong

Een intieme zoektocht naar vergankelijkheid

Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen. (Brabants Dagblad)

Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt. (Volkskrant)

Theaterplus
Prijs: € 13.50
Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.
Theatergerecht
Prijs: € 19.50
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
Theatermenu
Prijs: € 32.50
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
Dagkaart bus/trein Arriva
Prijs: € 7.50
Met het Arriva OV-ticket kun je op de dag van je theaterbezoek voor slechts € 7,50 reizen met Arriva.