Jeugd & Familie

Pech

George & Eran Producties & ROSE stories

zaterdag

2

maart
2024

19:00 uur

Bovenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

zaterdag

2

maart
2024

19:00 uurBovenzaal

Prijs € 14,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

In de stad van Saar worden dagelijks zakken vol tastbare pech rondgebracht. Maar waar komt die pech vandaan? En waarom krijgen sommigen meer dan anderen? Het moedige meisje gaat het gevecht aan met het systeem. Pech is een muzikale familievoorstelling die tot stand kwam door gesprekken met kinderen over pech en armoede. Het legt de vinger op de zere plek als het gaat om kansenongelijkheid, armoede en de groeiende kloof.

Het verhaal:
Saar leeft in een stad die anders is dan alle andere steden. Een stad die verscheurd is door een brede rivier zonder bruggen. Een rivier die de stad in tweeën splijt. In deze stad hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte, tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen. Want als je het negeert… Dan blijft het groeien en is er geen stoppen meer aan.

Saar steekt vol vastberadenheid de rivier over om een antwoord te vinden op haar vragen. Om verhaal te halen. Om die pech te stoppen voor ze er allemaal aan bezwijken. Maar wat ze aan de overkant aantreft is een heel pech-systeem van makers, planners en verdelers die geen oog hebben voor haar en haar lotgenoten.

Zou het haar lukken de pech van haar en anderen zoals zij te stoppen? Of is ze niet meer dan een naïeve, dromende Don Quichot, die het nooit zal kunnen winnen van de pech-molen?

Achter het verhaal:
De voorstelling is mede tot stand gekomen uit filosofische gesprekken die gevoerd zijn met kinderen in de klas op basis- en middelbare scholen rondom het thema pech, het lot en armoede. Ook zijn er in de researchfase gesprekken gevoerd met kinderen van de toeslagen-affaire waarmee we in contact zijn gekomen via onze partner De Zolderkamer, een organisatie die mensen die de dupe zijn van de toeslagen-affaire bijstaat.


Credits:
Tekst en regie: George Tobal
Spel: Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen & Michiel Blankwaardt
Muziek: Milan Sekeris

 

Deel deze voorstelling:   E-mail