Toneel

Pogingen iets van het leven te maken | Hendrik Groen

Beau Schneider, Plien van Bennekom/Cynthia Abma e.a.

AEGON zaal

Horeca-special | € 12,50

AEGON zaal

Horeca-special | € 12,50

Hendrik Groens Pogingen iets van het leven te maken is een van de populairste Nederlandse boeken van de laatste tijd. Ook in de theaterversie van deze bestseller leeft men intens mee met alle ups en downs van Groen en zijn vrienden in het verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Groen present, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub worden vertolkt. Door jonge acteurs!

In de theaterversie van de bestseller ‘Pogingen iets van het leven te maken’ laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In deze levenslustige komedie is in tegenstelling tot in het boek niet alleen Hendrik Groen present, maar worden meerdere karakters uit de rebellenclub vertolkt. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen met jonge acteurs: “Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Daarnaast zijn in iedere stad ook bewoners van een plaatselijke zorginstelling te zien in de voorstelling.
Door het scherpe gevoel voor humor, de eerlijke bespiegelingen over ouder worden en zijn kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland heeft Hendrik Groen (pseudoniem) de harten van vele lezers veroverd. Het boek – ruim 200.000 verkochte exemplaren – werd onder meer bekroond met de NS publieksprijs 2016.

De horecaspecial bestaat uit: Rundersukade met aardappelpuree en rode kool.

Regie: Gijs de Lange | bewerking: Léon van der Sanden | spel Beau Schneider, Plien van Bennekom (in afwisseling met Cynthia Abma) e.a. | kostuums: Maya Schröder

De lievelingsbejaarde van Nederland nu in De Harmonie!

Website: www.bostheaterproducties.nl

Trouw over het boek ‘Pogingen iets van het leven te maken’: “Hendrik Groen is een ontroerende held.”

Het Parool over het boek ‘Pogingen iets van het leven te maken’: “Geestig, tragisch en soms aangrijpend.”

Leeuwarder Courant **** over het boek ‘Pogingen iets van het leven te maken’: “In rake bewoordingen fileert hij het bestaan in een verzorgingshuis. Gerieflijk en hilarisch tegelijk.”