Jeugd & Familie

Potjesman

Festival Het Avontuur | Profound Play

vrijdag

27 oktober   2023

  11:45 uurvrijdag

27 oktober   2023

  14:00 uurBoekenzaal

Prijs € 5,-

VANAF 1 JAAR

vrijdag

27 oktober   2023

  11:45 uur
vrijdag

27 oktober   2023

  14:00 uur
Boekenzaal

Prijs € 5,-

VANAF 1 JAAR

Er was eens... een Potjesman. De Potjesman woonde in een huis vol potjes. Kleine potjes, grote potjes... Potjes om te ontdekken, want in ieder potje bestaat een wereld! Ga je mee op avontuur? 

Deze voorstelling is onderdeel van jeugdtheaterfestival Het Avontuur.

Er is een man. Hij is een beetje verlegen. En hij verwondert zich graag. Hij leeft in een tent vol potjes. Potjes om te ontdekken. Ieder potje is een wereld. Laat de buitenwereld maar buiten. Kom je ook mee naar binnen?

De voorstelling speelt met eenvoud, geluid en materialen. De Potjesman lokt het publiek zijn binnenwereld in. Zijn knusse huisje hangt vol met verschillende potjes. Aandachtig opent hij ze en speelt met wat erin zit: een wollen rode draad, een balletje, veertjes. In stil spel en met veel humor neemt hij de allerkleinsten mee in zijn ontdekkingstocht en verwondering over de materialen, waarmee ze aan het einde van de voorstelling ook zelf mogen experimenteren.


Concept, regie en beeld: Jasmin Hasler
Spel: Sieger Baljon
Decor: Jakob Proyer
Decorbouw herneming: Arjan Kruidhof
Geluidsontwerp: Tanaquil Schuttel
Artistiek advies: Ingrid Wolff & Anne-Beth Schuurmans

“(…) als ze zelf mogen experimenteren met veertjes, touwtjes en potdeksels, maakt Potjesman glashelder duidelijk hoe weinig een kind nodig heeft om tot spel te komen. Een fijne kleine voorstelling, gevuld met klein geluk.” Theaterkrant

 

Deel deze voorstelling:   E-mail