Jeugd & Familie

Prentenboekjesfestival - André het Astronautje

Klein Amsterdam Producties

zaterdag

15 oktober   2022

  10:00 - 10:40 uur
Geen pauze
zaterdag

15 oktober   2022

  11:30 - 12:10 uur
Geen pauze
Accent zaal

Prijs € 9,50
incl. garderobe

VANAF 4 JAAR

korting met dbiebpas

zaterdag

15 oktober   2022

  10:00 - 10:40 uur
Geen pauze
zaterdag

15 oktober   2022

  11:30 - 12:10 uur
Geen pauze
Accent zaal

Prijs € 9,50
incl. garderobe

VANAF 4 JAAR

korting met dbiebpas

In André het Astronautje onderzoekt een kleine jongen allerlei vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. In deze solovoorstelling maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet.

André is druk in de weer op Aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers en bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het Astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

 

Randprogramma

Waan je tussen de sterren in de Sterrenfabriek, een theatrale installatie waar kinderen vanaf 2 jaar naar hartenlust kunnen spelen met sterren van allerlei materialen. Zacht, stevig, magnetisch. Maar sommige sterren worden wel heel bijzonder als je ze in de fabriek stopt. De Sterrenwachter kan jouw hulp goed gebruiken, dus help haar om sterren te verzamelen, of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.


Spel: Christian van Eijkelenburg, Charlotte Ha en Melle Berendse
Regie: Albert Klein Kranenburg
Concept: Albert Klein Kranenburg en Christian van Eijkelenburg
Muziek: Daan van West
Voice-over: André Kuipers
Decor: Gunilla Andersson
Kostuum: Anita Bossinade
Producent: Klein Amsterdam Producties
Illustraties: Paco Vink, Spaceplays BV
 
Met dank aan Kickstart Cultuurfonds

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte?

 

Deel deze voorstelling:   E-mail